Iohannis a încurajat investițiile germane în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook / Klaus Iohannis
Foto: Facebook / Klaus Iohannis
Miercuri, 14 iunie, președintele României, Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe premierul landului german Saxonia, Stanislaw Tillich.

Şeful statului român a încurajat investițiile germane în economia țării noastre.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, discuțiile au vizat cooperarea economică bilaterală și agenda europeană, cu accent pe problematica Brexit, a sprijinului german pentru atragerea fondurilor europene și gestionarea problemelor de securitate generate de migrație. Klaus Iohannis a încurajat investițiile germane în economia românească și a salutat deschiderea înaltului oficial german pentru dezvoltarea cooperării în domeniul științei.

În ceea ce privește agenda europeană, prim-ministrul Tillich a exprimat aprecierea pentru poziția puternică a președintelui Klaus Iohannis și a statului român în favoarea proiectului european, care poate fi, în opinia sa, un stimulent și pentru alte state membre.

La rândul său, conform comunicatului, prim-ministrul Stanislaw Tillich a exprimat disponibilitatea părții germane de a sprijini România prin împărtășirea propriei expertize în procesul de atragere a fondurilor europene, iar președintele Klaus Iohannis salutat acest demers și a încurajat un dialog aplicat pe acest subiect la nivel guvernamental.

Cei doi interlocutori au abordat și problematica migrației din perspectiva securității regionale. Șeful statului a informat în legătură cu îndeplinirea de către România a angajamentelor asumate la nivelul UE, inclusiv prin gestionarea cu responsabilitate și în mod solidar a obligațiilor rezultate din calitatea sa de stat membru, aflat la frontierele externe ale Uniunii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel