Ioana Petrescu, în The Hill: „Corporațiile trebuie să-și plătească taxele”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Corporațiile americane ocolesc taxe federale de aproape 200 miliarde dolari pe an, iar aceste firme care folosesc strategii de evaziune legală se opun „spiritului” legii, spune economista Ioana Petrescu într-o publicație americană.

Potrivit articolului din The Hill, Chris Musser și Ioana Petrescu explică că unele dintre aceste filme sunt reprezentate de Business Roundtable care a promis în 2019 că va oferi valoare fiecărei părți interesate: clienții, furnizorii, angajații, comunitățile din apropiere și acționarii. Cu toții se bazează pe guvernul american, fie bine, fie rău, acest lucru fiind evident în pandemie. Promisiunile de a „investi în angajați”, de exemplu, sună goale când compania nu plătește taxe federale, iar guvernul trimite ajutor social de pandemie acelorași angajați.

Exemplele prin care părțile interesate se bazează pe guvern nu se opresc aici: unul dintre vaccinurile Covid-19 a fost dezvoltat după o finanțare de 1 mld. dolari de la guvern; distribuția în toată țara a vaccinului ar fi fost imposibilă fără guvernele locale și cel federal. Chiar și așa, doar 43% dintre americani au multă sau foarte multă încredere în executiv, iar doar 33% ai încredere în legislativ, mai scriu Musser și Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel