Ioana Constantin acuză că-n România există FERME de TROLI. ”Mă întâlnesc cu ei online, un utilizator nu poate face față”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Christina Morillo, de la Pexels
Fotografie creată de Christina Morillo, de la Pexels
Ioana Constantin acuză existenţa unor ferme de troli pe internet în România, cărora utilizatorii nu le mai fac faţă. 

"Există în România o anumită parte politică ce deţine ferme de troli, până acum nu a existat aşa ceva. Am văzut şi declaraţii publice, inclusiv dna dr. Alberts a avut o astfel de plângere publică cu privire la domnul Simion (n.r. George Simion, co preşedinte AUR) şi partidul său. Este singurul partid unde întâlnim asemenea conturi. Mă întâlnesc şi eu cu ei online. Să ştiţi că un utilizator nu poate face faţă, cantitativ vorbind, unor asemenea mesaje. 

Lumea se uită la noi şi se întreabă de ce vorbim de online şi de propagandă. Este foarte periculoasă. pentru că de la propaganda asta până la război în sine e un pas foarte mic. Nu e de neglijat această propagandă continuă pe care Federaţia Rusă o face în continuare", a declarat Ioana Constantin la DC NEWS TV. 

Meta va restricționa accesul la conturile RT și Sputnik din UE

Meta va restricționa accesul la conturile mass-media de stat ruse Russia Today și Sputnik din Uniunea Europeană, a scris vicepreședintele Nick Clegg pe Twitter, scrie Interfax.

Potrivit acestuia, Meta a primit numeroase solicitări de la guverne și de la Uniunea Europeană pentru a „face pași suplimentari cu privire la presa de stat rusă”.

„Având în vedere natura excepțională a situației actuale, de data aceasta vom restricționa accesul la RT și Sputnik în întreaga UE”, a scris Clegg.

Anterior, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană va interzice difuzarea pe teritoriul său a Russia Today, Sputnik și afiliații acestora. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a acuzat aceste instituții de presă de „o uriașă campanie de dezinformare despre Ucraina”. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google Maps a fost dezactivat temporar în Ucraina

Google a confirmat că a dezactivat temporar pentru Ucraina unele instrumente Google Maps care oferă informații live despre condițiile de trafic și cât de aglomerate sunt diferitele locuri.

Compania a declarat că a luat măsuri de dezactivare globală a traficului Google Maps și a informațiilor live despre cât de aglomerate sunt locurile precum magazinele și restaurantele din Ucraina pentru siguranța comunităților locale din țară, după consultarea surselor, inclusiv autorităților regionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel