Ioana Constantin: "104 ani de când Sfatul Țării de la Chișinău a hotărât Unirea Basarabiei cu România"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ioana Constantin: "104 ani de când Sfatul Țării de la Chișinău a hotărât Unirea Basarabiei cu România". Mesajul lui Traian Băsescu / Foto: Captură video Ioana Constantin
Ioana Constantin: "104 ani de când Sfatul Țării de la Chișinău a hotărât Unirea Basarabiei cu România". Mesajul lui Traian Băsescu / Foto: Captură video Ioana Constantin
Astăzi, 17 martie, se împlinesc 104 ani de când Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România.

Ioana Constantin a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 104 ani de când Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România.

"104 ani de când Sfatul Țării de la Chișinău a hotărât Unirea Basarabiei cu România. Destinul R. Moldova este numai alături de România, în NATO și UE.", a scris Ioana Constantin pe pagina sa de Facebook.

"“Suntem una cu țara/ Noi suntem poporul”- în imaginile acestea, de la Strășeni, din 2018, avem una dintre cele mai sincere declarații despre Țară și Unire. Azi, când vedem că Federația Rusă a rămas la fel de odioasă, când oameni nevinovați mor, iar un criminal de război seamănă teroare, să păstrăm neclintite idealurile înalte, să vorbim mai mult despre curajul și sacrificiul generațiilor de atunci, dar și despre ce a urmat odiosului Pact Ribbentrop - Molotov.

Azi, Putin se imaginează în rolul lui Stalin și Hitler și ar vrea să redeseneze harta. O hartă oricum redesenată de cei doi criminali de război care au distrus destine, după pactul lor criminal urmând foamete, deportări, teroare. În această declarație stă și azi esența libertății unui popor de a-și alege propriul destin: "În puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama ei România".

"La mulți ani, Basarabie frumoasă!"

La mulți ani, Basarabie frumoasă! Au fost o mare onoare și bucurie toate proiectele politice sau nu în care m-am implicat pentru românii de peste Prut și vor mai continua, pentru că românii de peste Prut merită să se regăsească în UE și NATO și să se bucure de aceleași drepturi ca noi. Pentru a înfăptui un ideal atât de înalt nu există cost prea mare și “ține de demnitatea națională”, cum spunea Președintele Băsescu.", a mai scris Ioana Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel