Ioan Oltean: USL nu va trece de 50% la locale. PDL va obţine 25%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, este convins  că USL "nu va trece de 50 de procente" la alegerile locale şi că democrat-liberalii vor obţine un scor de 25%. Mai mult, spune Oltean, "în proporţie de 99%", primarii în exerciţiu ai PDL, inclusiv Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş, "vor obţine un nou mandat de primar", a declarat Oltean la RFI.

 Declarația lui Oltean vine în contextul în care premierul Victor Ponta, spunea joi la mitingul USL de la Romexpo că PDL va lua sub 10%, iar scorul politic al Uniunii Social Liberale va fi peste 50 de procente.

 Ioan Oltean îl contrazice: "Suntem în prezenţa unui comportament normal din partea Partidului Social Democrat şi a lui Victor Ponta, care niciodată nu au fost preocupaţi de adevăr, de prezentarea situaţiei aşa cum este ea. Şi-au construit o politică bazată pe minciună, pe dezinformare. Sunt absolut convins că USL nu va trece de 50 de procente. Ei încearcă să inducă în opinia publică ideea că USL-ul se află într-un trend ascendent. Electoratul nu se va lăsa influenţat de o asemenea atitudine, oamenii ştiu cine este PDL, oamenii realizează că PDL a făcut ce a trebuit să facă în această ţară şi nu se vor lăsa influenţaţi de modul nedemocratic şi mincinos în care procedează USL".

 Ioan Oltean crede că PDL va obţine 25% la alegerile locale. "Credem că Partidul Democrat Liberal va obţine un scor electoral de peste 25 de procente. Ne bazăm nu pe sondajele pe care le-a făcut USL, ci pe reacţia populaţiei (...). Să nu uităm că avem peste o mie de primari în exerciţiu, mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene, avem peste trei sute de mii de membri, peste 50 de mii de candidaţi, o armată întreagă, disciplinată, ordonată şi întotdeauna preocupată de informarea corectă a cetăţeanului. PDL va obţine un scor electoral mult peste aşteptările actualei Puteri şi chiar peste aşteptările noastre", afirmă secretarul general al PDL.

De asemenea, Ioan Oltean a mai afirmat, la RFI, că, după alegerile locale, "se va impune o discuție foarte serioasă, foarte deschisă, legată de cauzele care au determinat plecarea PDL de la guvernare, legata de rezultatele obținute". Acesta a mai afirmat că, în funcție de rezultatele de la alegerile locale este posibil convocarea unei Convenții Naționale a partidului sau un Consiliul de Coordonare Național.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel