Data publicării:

Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, mesaj după moartea acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Freepik @rawpexels
FOTO: Freepik @rawpexels
Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a transmis un mesaj de condoaleanţe la moartea acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici. 

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a afirmat, duminică, într-un mesaj transmis la moartea medicului Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei, că acesta "a ştiut să exprime o profesiune de credinţă dătătoare de încredere şi de speranţă" şi "a pledat pentru spiritualitate, pentru bine şi iubire de oameni".

"S-a stins, la vârstă centenară, medicul Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, provenit dintr-o familie cu rădăcini cunoscute din timpul Cruciadei Târzii. Duce cu sine în mormânt o lume întreagă, cu bunele şi cu relele vieţii sale, pe care le va judeca numai Dumnezeu. Mi-a plăcut mereu să-l ascult şi să-l citesc pentru că a ştiut să exprime o profesiune de credinţă dătătoare de încredere şi de speranţă. A sfidat mereu greutăţile şi a pledat pentru spiritualitate, pentru bine şi iubire de oameni, inclusiv în anii din urmă, pe această scenă recentă a vieţii, tulburate de 'progresism', neomarxism şi 'anularea culturii'. Profesiunea de credinţă şi secretul longevităţii au ieşit limpede la lumină într-un memorabil interviu: 'Sunt un optimist!'. Academia Română îi aduce omagiul cuvenit, ca unui senior de vârstă şi ca unui savant. Să-i fie ţărâna uşoară şi amintirea de neclintit", a transmis Ioan-Aurel Pop, în mesajul remis AGERPRES.

Academicianul Constantin Bălăceanu - Stolnici a murit duminică, la vârsta de 100 de ani, a anunţat Universitatea Ecologică din Bucureşti, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel