Învinge frica de tratamentul stomatologic: 6 sfaturi utile pentru a merge la dentist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
 Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com
Tratamentul stomatologic cu siguranță nu este plăcut, dar vizitele regulate la medicul dentist sunt indispensabile pentru a evita probleme mai grave.

Din cauza fricii de tratament stomatologic, multe persoane amână pe cât posibil vizita la dentist. Ca urmare, o  problemă mică, care poate fi rezolvată rapid și eficient, se transformă în una mare. Cum să faci față fricii de a vizita un dentist?  Acordă atenție acestor șase sfaturi utile, care te vor ajuta să mergi la medic și să-ți învingi frica.

1. Găsește un dentist bun. Încearcă să găsești un medic care este excelent în tratarea pacienților anxioși. Pentru a face acest lucru, folosește recomandările rudelor, ale prietenilor și ale cunoștințelor tale. În plus, poți căuta online un medic calificat: filtrează candidații după rating și recenzii.

 Combate oboseala fizică și iritabilitatea cu câteva alimente delicioase

2. Roagă un prieten sau o rudă să vină cu tine. Merge la prima întâlnire cu medicul dentist însoțit de o persoană în care ai încredere absolută. Poate fi un prieten sau o rudă. Este important să nu-i fie frică de dentist și să fie capabil să te liniștească. Dacă este necesar, roagă-l să stea lângă tine.

3. Fii sincer cu medicul  cu privire la frica pe care o simți. Spune-i medicului despre frica ta. Explică-i de ce îți este frică. Vorbește despre toate experiențele tale, pune-i întrebări cu privire la tratament și  medicamentele pentru durere. De asemenea, discută despre semnalul pe care îl vei da dacă vei simți durere sau disconfort.  

Cea mai bună dietă. Nutriționist, secrete: "Organismul începe să se cureţe de toxine. Vom avea rezultate uimitoare"

4. Încearcă să te gândești la ceva. Dacă există un televizor în cabinetul medical, cere-i medicului să-l pornească și concentrează-ți atenția asupra emisiunii. Dacă nu există televizor, poți asculta muzica preferată sau o carte audio. Pur și simplu pune-ți căștile și ascultă ceea ce îți place cu adevărat.

5. Încearcă tehnici de relaxare. Dacă te simți prea nervos, încearcă să respiri adânc, să-ți ții respirația și să expiri foarte încet. Fă acest lucru de mai multe ori. Făcând acest lucru, ritmul cardiac se va liniști, mușchii se vor relaxa și te vei calma.

Un ajutor eficient poate fi oferit de relaxarea musculară progresivă, atunci când o persoană încordează, apoi relaxează, pe rând, diverse grupe musculare.  

De ce chinezoaicele sunt slabe și nu se îngrașă? Iată ce mănâncă și ce obiceiuri au ca să fie zvelte

6. Gândește-te la prima vizită la medic ca la o simplă întâlnire. În primele minute de la programare, informează medicul dentist că ai venit la o consultație. După aceea, convinge-te că ești complet în siguranță și că nu vor urma proceduri dureroase.

Dacă până la următoarea întâlnire frica nu a dispărut, începe cu proceduri simple, cum ar fi curățarea profesională a gurii. Când începi să ai mai multă încredere în medicul dentist, vei putea decide mult mai ușor asupra tratamentului principal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel