Data publicării:

Investitorii străini fug din Taiwan

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ca urmare a invaziei Federației Ruse în Ucraina, investitorii au început să plece din Taiwan.

În ultima lună, invadarea Ucrainei de către Rusia a crescut îngrijorarea cu privire la riscul ca Republica Populară Chineză să-și sporească forța militară împotriva Taiwanului, declanșând ceea ce unii analiști au descris drept un exod fără precedent al investitorilor de peste mări.

În cele trei săptămâni care au urmat invaziei, investitorii străini au renunțat la acțiuni în valoare de aproximativ 480 de miliarde de dolari taiwanezi (16,9 miliarde de dolari), potrivit lui Alex Huang, director la Mega International Investment Services, o firmă din Taipei.

Această ieșire este cea mai mare înregistrată, a spus el, depășind valoarea acțiunilor taiwaneze vândute de investitorii străini în întregul an 2021, pe care analiștii Bank of America au estimat-o la 15,6 miliarde de dolari.

Analiștii Goldman Sachs estimează că Taiwanul a înregistrat o scădere de 15,6 miliarde de dolari în ultima lună, depășind numărul de anul trecut de 15,3 miliarde de dolari, potrivit CNN.

China se opune excluderii Rusiei din G20. Putin „dorește să meargă” la summit-ul liderilor grupului de anul acesta

 

China a declarat că niciun membru al G20 nu are dreptul să „expulzeze o altă țară”, pe fondul unor rapoarte conform cărora SUA și aliații săi occidentali evaluează dacă Rusia ar trebui să mai rămână în grupul economiilor lider, după invadarea Ucrainei.

„Rusia este un membru important [al G20]”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin, adăugând că Rusia aparține principalelor economii ale lumii „adunate” de G20.

Wang a mai spus că G20 ar trebui să „practice un adevărat multilateralism” și „să consolideze solidaritatea și cooperarea”.

Tot miercuri, ambasadorul Rusiei în Indonezia, Lyudmila Vorobieva, a declarat că președintele Vladimir Putin „dorește să meargă” la summitul liderilor G20 de la Bali, la sfârșitul acestui an. Vorobieva a spus că prezența lui Putin va „depinde de multe, multe lucruri, inclusiv de situația Covid, care se îmbunătățește” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel