Investiții în ambulatoriile de specialitate: Evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor, finalizată de Ministerul Sănătății
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 13 ian 2023, 13:08
WhatsApp
Investiții în ambulatoriile de specialitate. Evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor, finalizată de Ministerul Sănătății. Investiții în ambulatoriile de specialitate. Evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor, finalizată de
Investiții în ambulatoriile de specialitate. Evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor, finalizată de Ministerul Sănătății. Investiții în ambulatoriile de specialitate. Evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor, finalizată de Ministerul Sănătății.JPG
Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea dosarelor, depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare și dotare a ambulatoriilor de specialitate din România.

În cadrul Investiției specifice - Unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finanțare. În urma evaluării, au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, 55 de unități sanitare.

Banii europeni nerambursabili vor fi utilizați pentru înființarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță a ambulatoriilor de specialitate.

”Una din preocupările mele ca ministru al Sănătății este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi și medicina primară, cât mai accesibile pacienților, în comunitățile din care aceștia fac parte. Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanții Comisiei Europene, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă” a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fără TVA. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție.

”Dezvoltarea socială și dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate și fără un sistem de educație solid. Construim spitale și secții noi acolo unde este posibil și încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfășurarea corespunzătoare a activității medicale spitalicești în condiții de siguranță pentru pacienți. Cât voi fi ministru al Sănătății voi fi partenerul și susținătorul reprezentanților din administrația locală care au vocația construcției de obiective sanitare pentru locuitorii comunităților pe care le conduc”, a mai adăugat ministrul Sănătății. Lista obiectivelor aprobate pentru finanțare a fost publicată pe pagina de web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?