Invenția unui elev român, premiată la cel mai mare concurs de știință
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Daniel Cosovanu, elev al Liceului Tehnologic "Tomșa Vodă" Solca, judeţul Suceava, a fost premiat de Patent and Trademark Office Society (SUA) în cadrul celei mai mari competiții de știință și inginerie din lume, dedicată tinerilor - Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF).

Invenția cu care Daniel a intrat în competiție constă într-un generator solar de aer cald, elevul identificând o modalitate de a încălzi încăperile cu ajutorul energiei solare. Generatorul solar de aer cald nu poluează, este făcut din materiale refolosibile (doze de suc, bere) și are costuri scăzute.

La festivitatea de premiere a Intel ISEF, în afara organizatorilor concursului, printre cei care şi-au arătat aprecierea faţă de invențiile tinerilor s-au numărat numeroase asociaţii ştiinţifice americane sau internaţionale, parteneri ai competiției.

Concursul a avut loc la Los Angeles, Statele Unite ale Americii, în perioada 10-16 mai, Daniel fiind sigurul elev din lotul României care a fost laureat, scrie monitorulsv.ro.

Delegația României a fost alcătuită de cinci elevi, dintre care trei suceveni - Octavian Coca și Ștefan Dascălu, de la Colegiul Naţional "Petru Rareş" Suceava, şi Daniel Cosovanu, de la Liceul Tehnologic "Tomșa Vodă" Solca, aceștia fiind însoțiți de conf. univ. dr. ing. Dan Milici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel