Invazie de furnici ucigașe în Japonia
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Furnici
Furnici
Este stare de alertă în Japonia din cauza unor... furnici ucigașe. Guvernul ia măsuri pentru stoparea înmulțirii furnicilor veninoase.

Cele mai recente cazuri de mușcături de furnică au fost raportate în Portul Osaka, unde se pare că există o regină și un potențial cuib. Guvernul nipon a trecut imediat la măsuri și avertismente în porturile din Japonia, deoarece se tem că specia periculoasă se poate răspândi. 

Furnicile, denumite local furnici de foc sunt renumite pentru mușcătura cu venin care lasă urme dureroase șu arzătoare, iar în unele cazuri pot induce șoc și ucide victimele. Această specie atacă populațiile de furnici locale și le pot prelua cuibul. Ministerul Mediului din Japonia le-a remarcat ca o specie invazivă începând cu anul 2005. 

Ministerul a cerut o inspecție de urgență la portul din Osaka vineri, după ce au fost descoperite mai multe furnici de foc. Aproximativ 100 de insecte au fost colectate. După ce au fost pulverizate pesticidele, alte inspecții lunar eau scos la iveală resturile a circa 50 de furnici - inclusiv unele înaripate. 

[citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel