Inundații record în Veneția. Explicațiile primarului Luigi Brugnaro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Schimbările climatice ar fi cauza inundațiilor din Veneția, spune primarul  Luigi Brugnaro, potrivit BBC.

Valoarea pagubelor în urma inundaţiilor severe care afectează Veneţia s-ar putea ridica la sute de milioane de euro, a afirmat primarul Luigi Brugnaro, în timp ce un înalt cleric, arhiepiscopul de Veneţia, Francesco Moraglia, a spus că Bazilica Sfântul Marcu, unul dintre reperele oraşului, riscă daune 'ireparabile', care vor marca orașul de acum înainte.

'Bazilica a suferit distrugeri la nivelul structurii deoarece apa a crescut provocând daune ireparabile, în special când se va usca, în secţiunea joasă a mozaicurilor şi gresiei', a declarat arhiepiscopul de Veneţia, Francesco Moraglia, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat despre impactul financiar estimativ, primarul Luigi Brugnaro a spus că acestea se ridică la 'nivelul a sute de milioane de euro și că inundațiile s-ar fi produs în urma schimbărilor climatice. "Suntem pe punctul de a înfrunta o maree mai mult decât excepţională. Toată lumea este mobilizată pentru a gestiona urgenţa", a mai scris pe Twitter primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro.

Amintim faptul că orașul italian, Veneţia, s-a confruntat în cursul nopţii de marţi spre miercuri cu fenomenul 'acqua alta' (maree înaltă), care a atins o înălţime de 1,87 metri, reprezentând cele mai grave inundaţii după anul 1966. Un bărbat a murit electrocutat în casa lui din insula Pellestrina, după ce apa i-a pătruns în locuinţă. La ora locală 22:50 apele au urcat până la 1,87 metri, al doilea cel mai înalt prag după vârful istoric de 1,94 metri înregistrat la Veneţia în inundaţiile din 1966. Ca urmare a fenomenului, grădiniţele şi şcolile primare au fost închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel