Data publicării:

Inundații devastatoare și-n Italia: Un bebeluș și bunica lui din Toscana, dispăruți

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Inquam Photos / George Călin
Foto cu rol ilustrativ: Inquam Photos / George Călin
Au avut loc inundații puternice în regiunea Toscana.

Citește și: Va inunda Dunărea și România? Debit maxim din 29 septembrie: ce se va întâmpla în țara noastră

Un bebeluş de 5 luni şi bunica lui au fost daţi dispăruţi în urma inundaţiilor şi ploilor torenţiale care au lovit luni seară regiunea Toscana din centrul Italiei, au anunţat pompierii, transmite marţi agenţia EFE.

Cei doi au fost măturaţi de apele umflate ale pârâului Sterza din zona Montecatini Val di Cecina, în provincia Pisa, în timp ce tatăl, mama şi bunicul bebeluşului au reuşit să se refugieze pe acoperişul casei, au declarat echipele de salvare care au intervenit, de asemenea, pentru salvarea mai multor turişti străini.

Preşedintele regiunii Toscana, Eugenio Giani, a informat prin intermediul reţelelor sociale cu privire la intemperiile care au lovit luni seară partea centrală a regiunii. ”Două drumuri din Castagneto Carducci sunt întrerupte din cauza unor probleme la podul peste şanţul Bolgheri. Unele drumuri din apropierea pârâului Sterza sunt închise circulaţiei. Tehnicienii Enel lucrează pentru a-i reconecta pe cei aproximativ 700 de utilizatori rămaşi fără electricitate”, a declarat oficialul, conform Agerpres.

Cele mai abundente ploi înregistrate după anul 1928

Primarul din Castagneto Carducci, Sandra Scarpellini, a solicitat locuitorilor să nu îşi părăsească gospodăriile în contextul celor mai abundente ploi înregistrate după anul 1928.

Operaţiuni de salvare a persoanelor aflate în situaţii periculoase au fost efectuate, de asemenea, în provinciile Florenţa, Lucca şi Massa-Carrara.

Ploile torenţiale au afectat luni valea Padului, în Toscana, Umbria, Lazio şi Campania, în timp ce marţi intemperiile s-au deplasat spre est, afectând din nou nord-estul dar şi Lombardia.

Citește și alte știri despre inundații:

Pericol de inundații în 11 state din Nigeria, după ce Camerunul a anunțat că va face deversări dintr-un baraj

Au evadat peste 250 de deținuți dintr-o închisoare din Nigeria în urma unor inundații devastatoare

Ploile și inundațiile musonice au devastat Pakistanul. Cel puțin 320 de persoane au murit - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel