Urmărește emisiunea live
Întreruperi de curent în Ucraina, o nouă formă de teroare a rușilor. Zelenski, avertisment
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Întreruperi de curent în Ucraina, o nouă formă de teroare a rușilor. Zelenski, avertisment / Foto: Pixabay, de Nikiko
Întreruperi de curent în Ucraina, o nouă formă de teroare a rușilor. Zelenski, avertisment / Foto: Pixabay, de Nikiko
Volodimir Zelenski susține că Rusia se răzbună prin bombardamentele asupra instalațiilor energetice din zonele în care ucrainenii încearcă recucerirea teritoriilor ocupate.

Alimentarea cu energie electrică în regiunile Dniproperovsk, Poltava, Sumi și Harkiv, precum și în oraşul Harkiv, a fost restabilită, după ce au existat pene masive de curent cauzate de lovituri de rachete lansate de ruşi în mai multe regiuni ale ţării, transmite Rador. Anunțul a fost făcut de către preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Autorităţile ucrainene au calificat bombardamentele asupra infrastructurii critice drept o răzbunare a Rusiei pentru ultimele succese înregistrate de armata ucraineană în contraofensiva din est şi sud. Zelenski a remarcat, însă, că, pe 12 septembrie, ocupanții au lovit, din nou, instalații energetice. Din această cauză, potrivit preşedintelui, la Harkiv, au fost noi întreruperi de curent.

"Trebuie să fim conștienți de faptul că răutatea teroriștilor ruși nu are limite, aceştia vor încerca să recurgă la o astfel de formă de teroare sistemică", a adăugat Volodimir Zelenski.

Amintim că, în seara de 11 septembrie, în regiunile Harkiv, Poltava, Donețk, Dnipropetrovsk, Zaporijjia și Sumi, au fost semnalate probleme masive legate de alimentarea cu energie. Ulterior, Mihailo Podoliak, consilier al șefului Biroului Președintelui, a informat că ocupanții au atacat Centrala Termoelectrică Nr.5 din Harkiv, una dintre cele mai mari din Ucraina.

Zelenski: ”Băieţi, sunteţi nişte eroi!”. Ucraina a eliberat 6000 de km

Volodimir Zelenski a declarat luni că, de la începutul lunii septembrie, armata ucraineană a eliberat deja peste 6.000 de kilometri pătraţi din teritoriul ţării.

Preşedintele ucrainean a menţionat că nu poate oferi detalii despre acţiunile operaţionale ale Forţelor armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă. În acelaşi interviu, preşedintele ucrainean a declarat că Ucraina nu va negocia cu ”cei care dau ultimatumuri”.

”De la începutul lunii septembrie şi până astăzi, luptătorii noştri au eliberat deja peste 6.000 de kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei – în est şi sud. Înaintarea trupelor noastre continuă”, a declarat luni liderul de la Kiev, conform site-ului Preşedinţiei ucrainene.

Zelenski şi-a exprimat recunoştinţa faţă de brigada a 57-a  de infanterie motorizată, care şi-a revenit după luptele grele din est şi avansează foarte curajos, foarte încrezător în direcţia sud, faţă de brigada a 59-a de infanterie motorizată pentru că a avansat constant, în ciuda caracteristicilor terenului deschis, în ciuda artileriei ocupanţilor, faţă de brigada 128 de asalt montan pentru eliberarea mai multor aşezări şi pentru acţiunile foarte eficiente de neutralizare a activităţii inamicului.

Ucraina nu va accepta niciun fel de variantă a „acordurilor de la Minsk”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat luni jurnalistului Fareed Zakaria pentru CNN, răspunzând la o întrebare despre înaintarea trupelor ucrainene în regiunea Herson (sud) şi în est, relatează Unian.

Zelenski a subliniat că ucrainenii se străduiesc să ‘dezocupe’ teritoriile ţării. ”Scopul principal al dezocupării este ca să nu i se mai permită Rusiei să continue ocupaţia foarte lentă pe care a început-o în 2014”, a afirmat el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel