Interviu DINAMITĂ! Kovesi, întrebată la BBC despre colaborarea cu serviciile secrete, Securitatea 2.0 și sistemul paralel de justiție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Deşi mitizată de presă, dar şi de liderii politici occidentali, Laura Codruţa Kovesi nu se bucură de un cec în alb, după preluarea șefiei EPPO. 

Acest lucru este vizibil chiar din întrebările jurnalistului englez Stephen Sackur, realizatorul emisiunii HardTalk. Se desprinde, astfel, o atitudine cheie faţă de fosta şefă a DNA, care este întrebată la un moment chiar şi despre crearea unui "SISTEM PARALEL de justiţie în România". 

Trei întrebări DIFICILE pentru fosta şefă DNA

Iată cele trei întrebări care au pus-o în dificultate pe Laura Codruţa Kovesi şi care arată că metodele pe care aceasta le folosea în România nu vor fi acceptate la nivel european. 

"1. Oamenii din întreaga Europă sunt interesaţi de modul în care o să vă faceţi treaba la EPPO. Este ştiut că aveaţi o anume reputaţie în România pentru că forţaţi nota în ceea ce priveşte practicile de investigaţie. Se pare că eraţi pregătită chiar să folosiţi şi serviciile secrete, pe ascuns, pentru a scoate la iveală mizerii despre suspecţi. Curtea Constituţională a României a pus sub semnul îndoielii unele dintre metodele dvs. Regretaţi vreo metodă folosită? 

2. O să fiu sincer, am fost şocat de un fost premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că sub conducerea dvs, DNA nu a respectat legislaţia, a devenit coruptă însăşi şi a devenit parte din lupta politică a României. Unii critici chiar v-au numit parte din Securitatea 2.0, din cauza cooperării dintre dvs şi serviciile secrete. Vă spun, dacă aduceţi metodele astea în postul de procuror şef european, veţi face multă lume nefericită. 

3. CCR a decis în ianuarie 2019 că aţi creat un sistem paralel de justiţie care funcţiona în afara sistemului legislativ şi a Constituţiei din România. Citesc din decizia din ianuarie 2019 şi ştiu că acuzaţiile au fost retrase dar sunt serioase. Întrebarea este, totuşi, una justificată. Credeţi că, în investigarea corupţiei şi a fraudei, scopul scuză mijloacele?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel