Intervenție urgentă a salvamontiștilor. Turist rătăcit în pădure
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Intervenție urgentă a salvamontiștilor. Turist rătăcit în pădure. Foto: Salvamont Alba.
Intervenție urgentă a salvamontiștilor. Turist rătăcit în pădure. Foto: Salvamont Alba.
Salvamontiștii din Alba au fost solicitați pentru o nouă intrvenție după ce un alt turist s-a rătăcit după ce a părăsit una dintre pârtiile Domeniului Şureanu.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din Timişoara care s-a rătăcit după ce a părăsit una dintre pârtiile Domeniului Şureanu pe care schia a fost recuperat sâmbătă seara de către salvamontiştii din Alba, scrie Agerpres. 

"Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit în zona masivului Şureanu pentru recuperarea unui turist rătăcit, care a părăsit pârtia de schi. Salvatorii montani au recuperat persoana rătăcită, pe care au adus- o în siguranţă în parcarea Domeniului Şureanu", a anunţat Şef Serviciu Salvamont Alba, Claudiu Costea.

Avertismentul salvamontiștilor Salvamontiştii le atrag atenţia practicanţilor sporturilor de iarnă să nu se abată de pe pârtii, mai ales că, "la altitudine mai mare de 1.700 metri, riscul de avalanşă e foarte mare".

Tot sâmbătă, însă la Arieşeni, o adolescentă aflată la schi s-a rătăcit în zona împădurită de lângă pârtie. Ea a fost găsită de jandarmii montani plecaţi în căutarea ei la aproximativ trei kilometri distanţă. Solicitarea a venit din partea unui bărbat din Arad, care a sesizat jandarmii montani de faptul ca fiica sa, o tânără de 17 ani, s-a rătăcit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel