Internauții au provocat pierderi de 5 miliarde dolari investitorilor Wall Street care vindeau în lipsă acțiunile GameStop
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Wall Street a fost „jucat” de utilizatorii Reddit
Wall Street a fost „jucat” de utilizatorii Reddit
Un grup de internauți de pe Reddit a pus bețe-n roate investitorilor de pe Wall Street, după ce au investit masiv în lanțul de magazine pentru jocuri video GameStop.

Conform The Verge, acțiunile companiei au crescut exponențial. Pe 22 ianuarie, GameStop a crescut cu 69%, după care s-a oprit brusc. În următoarea zi de luni, 25 ianuarie, vânzarea acțiunilor GameStop a fost oprită de nouă ori. La prima vedere, nimic nu are sens, ținând cont că compania este pe moarte din cauza magazinelor online de jocuri.

Totuși, din moment ce mulți oameni stau acasă și sunt plictisiți, activitatea bursieră a crescut. Reddit are un forum pentru pasionați, r/WallStreetBets, iar acum un an un utilizator pe nume „delaneydi” a spus că GameStop este subevaluat pe piață. Pe moment, ideea că forumul va acapara GameStop a fost o glumă, însă situația a devenit serioasă. Ideea utilizatorilor a fost de a pedepsi persoanele care folosesc strategia vânzare în lipsă sau „short-sell” pentru a exploata un stoc în scădere. 5 miliarde dolari au pierdut investitorii de pe Wall Street din cauza trolling-ului userilor de Reddit, doar la compania GameStop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel