Internațional Personal Finance a intrat pe piața de credite din Bulgaria
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Grupul britanic International Personal Finance (IPF) și-a lansat  operațiunile în Bulgaria, unde își va desfășura activitatea sub numele de Provident Financial Bulgaria. Pentru început, activitatea din această țară va beneficia de infrastructura dezvoltată de grup în România, cu precădere în ce privește departamentele suport.

“Investiția IPF în Bulgaria este susținută de un aport substanțial de capital și de o echipă internațională de manageri experimentați. Ne dorim să dezvoltăm aici un business autonom, condus de manageri locali,” a spus Ivo Kalik, care devine astfel directorul general al Provident Financial România și Bulgaria.

Echipa care va pune bazele operațiunilor în Bulgaria este alcătuită din manageri din toate piețele europene unde este prezent grupul și va lucra împreună cu o echipă locală de peste 25 de angajați bulgari. Grupul are în plan investiții de aproximativ 3,5 milioane de euro în dezvoltarea operațiunilor din această țară și se așteaptă să ajungă la acoperire națională în 18 luni de la intrarea pe piață și la circa 100.000 de clienți în Bulgaria la maturitate, respectiv în 4-5 ani.

Prima sucursală din Bulgaria a fost inaugurată, miercuri,  la Sofia de către CEO-ul grupului IPF, Gerard Ryan. La eveniment a participat și Jonathan Allen, Ambasadorul Marii Britanii la Sofia, care a declarat: „Industria de servicii financiare din Marea Britanie este recunoscută în întreaga lume și Provident este un exemplu de business britanic de succes, cu activități în multe țări cu economii în creștere. Sunt bucuros că IPF a decis să investească în Bulgaria și sunt convins că experiența grupului din alte piețe europene, inclusiv în România, îi va fi de mare folos aici și că, în timp, va ajunge un important angajator și în Bulgaria.”

După inaugurarea sucursalei din Sofia, compania are în plan deschiderea unui punct de lucru în Plovdiv până la finele acestui an și, la începutul lui 2014, extinderea în orașele de la Marea Neagră Burgas și Varna. Grupul britanic estimează că va avea 12 sucursale operaționale pe piața din Bulgaria până în martie 2015.

Bulgaria este cea mai nouă țară în care activează IPF, deschiderea ei venind la scurt timp după intrarea grupului pe piața din Lituania, în iulie 2013.

 Cine este Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și este parte a grupului britanic IPF, care are peste 2,4 milioane de clienţi în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei 7 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 180 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 25 de milioane de euro. Provident are acum peste 780 de angajați și colaborează cu peste 3.800 de agenți independenți în peste 70 de orașe din întreaga țară (www.provident.ro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel