Internări și operații, suspendate. Ciolacu: Orban și Dragu, convocați URGENT ședință să anulăm decizia aberantă
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 06 oct 2021, 10:04
WhatsApp
Facebook Marcel Ciolacu
„Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă”, susține Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români! N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!”, a scris, pe Facebook, miercuri, Marcel Ciolacu.

„Orban și Dragu, convocați urgent ședința conducerii Parlamentului că să putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate!”, a conchis președintele PSD. 

Ciolacu, despre consultări: Nu mai are rost să mergem la o mascaradă. PSD a mâncat această pâine

Cu privire la criza politică, dacă vor fi consultări doar formale, PSD nu va participa, a spus, marți seară, președintele Marcel Ciolacu.

„Eu nu vreau să forțez lucrurile. Vreau să existe un principiu și apoi să venim fiecare cu specialiștii noștri”, a zis Marcel Ciolacu la Antena 3, întrebat cum ar arăta un guvern de specialiști în opinia PSD.

G Ad:

Ciolacu spune că diferența dintre cei care au format Guvernul până acum și PSD este că PSD are specialiștii, pe când ceilalți doar îi invocă.

„O să venim cu specialiști pe fiecare domeniu și îi vom alege pe cei mai buni pentru această perioadă critică în România. Stăm pe o bombă socială. Nu realizează. Pică tot capitalul românesc. Este o abrambureală și continuăm cu aceleași minciuni, și cu PNRR-ul. Trebuie să înțelegem că soluțiile sunt în interiorul României. Nu vin salvările din exteriorul României. Capitalul românesc, energia românească, muncitorii români... noi vindem acum povești. S-au împrumutat peste 50 de miliarde. Vin 30 de miliarde de la PNRR. Care este diferența? Cu ce a crescut nivelul de trai, după ce Cîțu s-a împrumutat cu 40 de miliarde?”, declara președintele PSD.

Ciolacu mai spune că sunt încă 14 miliarde de euro de atras din fonduri europene din exercițiul bugetar precedent, din granturi, nu din împrumuturi.

Întrebat dacă acesta este mandatul cu care merge la consultări cu președintele Iohannis, Ciolacu a răspuns. „Trebuie să vedem întâi forma de invitație a președintelui. Dacă este una formală, ca și data trecută, eu o să recomand colegilor mei să nu mergem la Cotroceni. Nu mai are rost să mergem la o mascaradă sau unde să ni se pună cât de gravă este situația. PSD a mâncat această pâine. Am venit și ne-am asumat când l-am votat pe domnul Orban și am văzut ce a urmat și în ce dezastru am ajuns”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro