Interdicție pentru seropozitivi în 46 de țări
Data publicării:
Autor: Cristea Madalina
WhatsApp
hiv sida
hiv sida

În cadrul Conferinței Internaționale pentru combaterea SIDA, Coreea de Sud a anunțat că intenționează să suspende regulamentul care interzice intrarea seropozitivilor în țară. 

Chiar dacă în 2010 administrația Obama a eliminat piedica de a intra pe teritoriu american pesoanelor seropozitive, în lume tot mai există 46 de țări  precum Rusia, Egipt sau Israel care au această interdicție, informează Agerpres. Republica Moldova a renunțat și ea la această restricție în iunie 2012.

Afaceristul Chip Bergh consideră că "Restricţiile de deplasare pentru persoanele seropozitive nu afectează doar indivizii, ci şi afacerile.  În lumea concurenţială de astăzi, călătoriile de afaceri sunt esenţiale şi avem nevoie să ne trimitem talentele şi competenţele oriunde este necesar" a declarat Chip Bergh, patronul mărcii de jeans Levi Strauss.

Purtătorul de cuvânt al unei asociații elvețiene, Deborah Glejser consideră că: "Persoanele care vor să intre în ţările care aplică restricţii sunt cel mai adesea obligate să mintă în ceea ce priveşte statutul lor serologic. Dar, ele riscă să fie expulzate imediat dacă se descoperă, de exemplu, la vamă că au asupra lor medicamente care se iau în această situaţie".

Conferința pentru combaterea SIDA de la Washington are loc la 22 de ani după cea de la  San Francisco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel