Interceptările din cazul Valiza, contestate de Teia Sponte
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Vicepreşedintele FC Steaua, Teia Sponte, a contestat miercuri, când au fost reluate de către instanţa supremă dezbaterile în cazul Valiza, toate interceptările efectuate de procurori şi a cerut expertizarea lor de către specialişti, pe motiv că s-ar fi făcut colaje cu spusele sale, a spus avocatul acestuia.

Instanţa supremă a reluat, miercuri, dezbaterile în cazul Valiza în care Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi au fost trimişi în judecată pentru corupţie, la acest termen avocaţii precizând probele pe care le doresc în apărarea clienţilor lor, transmite realitatea.net.

Astfel avocatul lui Teia Sponte a arătat instanţei că vicepreşedintele FC Steaua contestă integral interceptările din dosar, solicitând astfel ca instanţa să dispună efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice prin care să fie verificată autenticitatea şi integralitatea tututror interceptărilor din acest dosar.

Concret, a susţinut avocatul, experţii trebuie să stabilească dacă interceptările şi înregistrările sunt autentice, dacă asupra lor s-a intervenit în sensul relocării unor fraze, expresii sau cuvinte şi dacă ele nu reprezintă de fapt un colaj fabricat din interceptările originale.

Tot miercuri, a fost audiat ca martor Ancuţa Jecu, colega de asociaţie avocaţială a Alinei Ciul, în perioada în care procurorii i-au confiscat lui Gigi Becali valiza în care se aflau 1,7 milioane de euro.

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza", fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel