Inteligența artificială a făcut o clonă funcțională a jocului Pacman, în doar 4 zile
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Compania americană Nvidia a transmis că a dezvoltat o inteligență artificială (AI) care poate recrea jocuri doar privindu-le, iar acestea pot fi chiar și jucate.

Compania americană Nvidia a transmis că a dezvoltat o inteligență artificială (AI) care poate recrea jocuri doar privindu-le, iar acestea pot fi chiar și jucate, conform Daily Mail.

Algoritmul AI reușește să scaneze inputurile vizuale, dar și acțiunile pe care le fac jucătorii, în joc. După aceea, acesta reușește să reproducă codul, pe care îl traduce mai apoi într-un joc funcțional.

Într-o demonstrație, Nvidia a arătat cum AI-ul său reușește să reproducă o versiune funcțională a jocului Pacman, după doar patru zile de urmărit cum oamenii interacționează cu jocul.

Cum este posibilă reproducerea

„Învață toate lucrurile acestea doar privind", a spus vicepreședintele tehnologiei de simulare, Rev Lebaredian, pentru The Verge. "Este similar cu modul în care un programator poate privi multe videoclipuri cu jocul Pacman pe YouTube, interpretează legile jocului și poate să le reconstruiască".

Bineînțeles, creația inteligenței artificiale nu este o replică perfectă a jocului, notează jurnaliștii tehnologici, iar estetica și mecanica de joc nu sunt la fel de exacte și nuanțate. Cu toate acestea, principiile de bază au fost recreate exact cum ar trebui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel