Întâlnirea președinților UZPR și Stampa Estera din Italia, la București
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Marți, de Ziua Republicii Italiene, președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, va primi o delegație de patru jurnaliști de la Roma la sediul Uniunii, sosiți la București cu prilejul organizării expoziției „Lockdown Italia văzut de presa străină”.

Evenimentul se desfășoară în perioada 2 iunie – 1 august 2021, exponatele fiind amplasate pe gardul Muzeului Național de Artă al României – aripa Kretzulescu, la inițiativa Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură.

Expoziția de fotografie este curatoriată de Chris Warde-Jones – jurnalist și membru al Asociației Presei Străine în Italia și coordonată de Elena Postelnicu – corespondent Radio România Actualități în Italia și secretar general al Asociației Presei Străine, care este și membru UZPR.

Împreună cu cei doi jurnaliști – Chris Warde Jones și Elena Postelnicu, sediul Uniunii va fi vizitat și de președintele Asociației Presei Străine din Italia, Maarten van Alderen, jurnalist olandez stabilit de 30 de ani la Roma, precum și de comisarul de poliție Giuseppe Balsama, jurnalist italian, colaborator al ziarului românilor din Diaspora, Gazeta Românească.

Discuțiile se vor axa pe situația actuală din cele două țări cu privire la pandemia de coronavirus si restricțiile impuse până acum, dar și despre numeroasele legături culturale care există între cele două țări și despre eventuale colaborări între cele două asociații. Imediat după discuțiile avute cu președintele Doru Dinu Glăvan, jurnaliștii vor fi însoțiți la Muzeul Național de Artă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel