Data publicării:

Insula unde în fiecare zi este Crăciun

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Ingo Joseph/Pexels
Fotografie de la Ingo Joseph/Pexels
Zilnic este ziua de Crăciun pe Insula Crăciunului, un paradis situat în Oceanul Indian, compus dintr-o junglă întinsă pe 80 de kilometri pătrați.       

Această oază se află aproximativ la 3,5 ore de zbor cu avionul, la nord-vest de Perth, Australia, conform informațiilor furnizate de CNN.

Doar aproximativ 1,700 de locuitori au norocul să numească acest loc „acasă”.

Localnicul Sook Yee Lai a spus pentru CNN Travel: „Facem o mulțime de scufundări libere, snorkeling, surfing, speologie și plimbări prin junglă pentru a sta pe plaje ascunse”.

Deși comunitatea este mică, este vibrantă și diversă. Aproximativ 22% dintre locuitori au origini chineze, 17% australiene, 16.1% malaeziene, 12.5% engleze și 3.8% indoneziene, ceea ce înseamnă că este obișnuit să se audă multe limbi în viața de zi cu zi - engleza, mandarina, malaeza, cantoneza, chineza Min Nan și tagalog, printre altele. 

Recifele sale înfloritoare și cele 250 de specii endemice i-au adus porecla „Galapagos din Australia”, dar din punct de vedere geografic, această bijuterie îndepărtată se află mai aproape de Indonezia decât de continentul Australiei.

Doar 1.700 de locuitori sunt destul de norocoși să numească locul acasă.

Deși comunitatea este mică, este vibrantă și diversă. Aproximativ 22% dintre rezidenți au origine chineză, 17% australieni, 16,1% malaezi, 12,5% englezi și 3,8% indonezieni, ceea ce înseamnă că este obișnuit să auzi mai multe limbi zilnic - engleză, mandarină, malay, cantoneză, chineză Min Nan și tagalog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel