Insula misterioasă unde oamenii dispar inexplicabil
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
În "insula fără întoarcere" se petrec lucruri stranii. Oamenii dispar, pur și simplu.

Legenda insulei keniene Envaitenet stârnește în continuare curiozitate și mister. Insula este situată pe lacul Rudolf (denumit după un prinț moștenitor al Austriei), iar în limba unui trib local, Envaitenet se traduce ca "No-Return". Acest loc a fost considerat de mult timp blestemat și "de neînțeles", scrie afrinik.com.

Conform legendei, locuitorii din Envaitenet făceau comerț regulat cu mărfurile lor pe continent, dar, într-o zi, fără nicio explicație, au oprit aceste călătorii. Îngrijorați, doi bărbați din comunitate au hotărât să se îndrepte spre insulă pentru a investiga situația. La sosire, au descoperit că locul era complet părăsit. S-au găsit doar colibe arse și pești în putrefacție. Cei doi bărbați s-au speriat și au hotărât să se întoarcă pe continent, jurând că nu vor reveni niciodată în acel loc.

Envaitenet – Insula fără întoarcere

În 1935, exploratorul englez Vivian Fush a mers într-o expediție geologică în zonă. Doi membri ai grupului său, oamenii de știință Martin Sheflin și Bill Dayson, au decis să exploreze Insula Envaitenet. De atunci, nu au mai fost văzuți niciodată. La două săptămâni după ce bărbații au părăsit insula, o echip a fost trimisă să-i caute, însă nici urmă de cei doi pe insulă. Un avion a survolat chiar deasupra insulei, dar nu a putut fi identificată niciun indiciu care să ducă la ei.

Nu se știe unde și cum au dispărut toți acești oameni, dacă s-au înecat, s-au accidentat și au căzut în vreo prăpastie, au fost mâncați de păsări și animale sau este vorba de mai mult, poate fenomente paranormale. Se crede că zona este blestemată, un fel de "Triunghiul Bermudelor" african. Oamenii se feresc să mai ajugă în zonă iar, din punct de vedere turistic, insula ar fi fost delimitată și restricționată vizitatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel