Data publicării:

Institutul Cantacuzino va distribui vaccinul anti-Covid. Câți români s-ar putea vaccina în următoarele 6 luni

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Autoritățile române au decis care este strategia de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2. 

16 milioane de români ar trebui să fie vaccinați în primele șase luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid ceea ce va asigura imunizarea a peste 60% dintre cetățeni. Aceasta este strategia autorităților din România care au decis că vaccinul va fi distribuit de Institutul Cantacuzino, scrie Mediafax. 

Ce au stabilit autoritățile 

Autoritățile române au stabilit că Institutul Cantacuzino va stoca și va distribui vaccinul anti-Covid. Centrele de vaccinare din țară vor fi organizate în unitățile medicale, în funcție de numărul cadrelor medicale din fiecare județ.

„S-a stabilit un hub central, un centru de stocare central și anume Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino. De la nivelul căruia se va distribui mare parte a vaccinurilor la nivelul centrelor regionale din țară și anume Spitalul Militar Timișoara, Spitalul Militar Brașov, Spitalul Militar Iași, Spitalul Militar Cluj, Spitalul Militar Constanța și Spitalul Militar Craiova. De la nivelul acestor centre regionale de stocare, vaccinurile va fi distribuite descentralizat în fiecare județ în centrele de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare anti-Covid.

Centre de vaccinare, amenajate în afara unităților medicale 

De asemenea, alte centre, între 850 și 900, vor fi amenajate în afara unităților medicale. Acestea ar trebui să vaccineze aproximativ 5.000 de persoane pe lună. Autoritățile și-au propus să vaccineze aproximativ 13 milioane de români în primele șase luni ale campaniei. Practic, autoritățile își doresc să imunizeze între 60% și 70% din populația totală a României.

„Vorbim de 850-900 de centre la nivel național, care vor asigura, fiecare centru, un număr estimat de 5.000 de persoane pe lună. Drept pentru care putem reuși în primele șase luni de la debutul activităților de vaccinare să asigurăm o imunizare prin vaccinarea unui număr de peste 13 milioane de persoane, fapt care ne creează perspectiva atingerii imunizării colective de care vorbeam, de circa 60-70 la sută din populația generală”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea se va face și prin echipe mobile și centre drive-thru, au precizat autoritățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel