Data actualizării:
Data publicării:

Instinct de mamă. Ce a făcut o ursoaică pentru a-şi ţine puiul în viaţă, după ce au rămas împreună captivi într-o fosă septică

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
captură video
captură video
O ursoaică şi puiul ei au căzut într-o fosă septică neacoperită a unui restaurant din staţiunea Sinaia. Iată de ce a fost în stare mama ursoaică pentru a-şi ţine puiul la suprafaţă!

Lecţie de "parenting" de la animale pentru oameni! Imaginile publicate de ISU Prahova care s-au viralizat repede în online au impresionat o ţară întreagă. Iată cum a crezut o ursoaică, într-un moment de criză, că ar fi mai cel mai bine pentru puiul ei aflat, de asemenea, în pericol. L-a suspendat pe creştetul capului încât să nu se scufunde în fosa plină ochi cu dejecţii. 

O ursoaică şi puiul ei au fost salvaţi după ce au căzut sâmbătă, 22 iulie, în fosa septică a unui restaurant de la Cota 1400 din Sinaia, potrivit informaţiilor primite de la ISU Prahova.

O imagine cât o lecţie de viaţă

Animalul a fost surprins acoperit aproape complet de dejecțiile din fosa septică, însă un lucru absolut impresionant a atras atenţia: ca o adevărată mamă protectoare, îşi ţinea pe creştet puiul pentru ca acesta să nu se înece.

În cele din urmă, ursoaica şi puiul ei au fost recuperaţi. Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au coborât în fosa septică una dintre scările metalice din dotare, pentru ca ursoaica și puiul să o folosească astfel încât să iasă singuri. „Mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior și puiul. În final, au fost îndreptați spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor”, a transmis ISU. Autoritățile au emis și mesaj RO-ALERT, astfel încât localnicii și turiștii să fie informați despre misiunea aflată în desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel