Instanţele de judecată nu respectă deciziile CCR pe legea dării în plată. Daniel Zamfir: Sunt şocat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Senatorul Daniel Zamfir a anunţat că va cere o audienţă la preşedintele Curţii Constituţionale pentru a afla cum se poate modifica legea dării în plată astfel încât aceasta să fie constituţională. În plus, acesta s-a declarat şocat de faptul că unele instanţe de judecată nu respectă deciziile CCR. 

"Şi pentru mine a fost şocant să constat asta. Înainte de asta vreau să informez publicul despre ce este vorba. La legea dării în plată, am făcut mai multe amendamente, dar unul viza criterii de impreviziune. Situaţii pe care instanţele le apreciau aleatoriu. Am stabilit introducerea acelor criterii, unul dintre ele fiind devalorizarea monedei naţionale cu 20 la sută mai mult decât la momentul în care s-a făcut creditul. Procentul nu l-am visat eu noaptea, este cel despre care vorbeşte o directivă europeană şi care trebuie folosit pentru reechilibrarea contractelor în situaţii când apar aceste fluctuaţii. 

Ni s-a spus că procentul este prea mic. Aşa că doresc o audienţă la preşedintele CCR să mi se spună dacă 30 la sută e constituţional. Cât să fie, ca să fie constituţional?", a declarat senatorul. 

Zamfir, şocat de ce fac instanţele

"E şocant pentru mine faptul că CCR admite că instanţele nu respectă deciziile curţii. Dacă la prima am o soluţie, la a doua nu am. Nu ştiu cine poate interveni când instanţele nu respectă legile. Mă depăşeşte asta şi aş vrea să îmi spună oricine ce trebuie făcut. Pentru că sunt sute de mii de familii într-o situaţie dramatică, care îşi caută dreptatea în instanţe şi aflăm acum de la CCR că oamenii au fost nedreptăţiţi", a spus Daniel Zamfir la Antena 3. 

VEZI ŞI Legea dării în plată. Daniel Zamfir solicită audienţă la CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel