INSP: Peste 85% din decesele înregistrate în ultima săptămână, la persoane nevaccinate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
INSP: În ultima săptămână, 37,1% din totalul cazurilor de COVID - în Bucureşti, Iaşi, Prahova, Ilfov şi Constanţa. Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
INSP: În ultima săptămână, 37,1% din totalul cazurilor de COVID - în Bucureşti, Iaşi, Prahova, Ilfov şi Constanţa. Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Institutul Național de Sănătate Publică atrage atenția că 85% din decesele înregistrate la pacienți cu SARS-CoV-2 sunt la nevaccinați.

Peste 85% dintre decesele înregistrate la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate la persoane nevaccinate, arată raportul săptămânal publicat miercuri de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

„85,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 14,3% la persoane vaccinate cu schema incompletă”, se arată în raport. De asemenea, 71,4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Neamț, Bacău, Călărași, Satu Mare și Botoșani.

INSP mai arată că 81,5% din cazurile confirmate în perioada 26 iulie – 1 august au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Din totalul cazurilor nou confirmate, 50,3% s-au înregistrat în București, Constanța, Cluj, Ilfov și Timiș.

De la începutul pandemiei până în prezent 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată, potrivit Mediafax.

Ana Măiță: Valul 4 a început și va fi jale. La noi se profilează raiul anti-vaxxerilor

Președintele Asociației Mame pentru Mame, Ana Măiță, a vorbit despre valul patru de coronavirus care va lovi crunt.

”Tocmai a ieșit public directoarea Spitalului Victor Babeș și a anunțat că la ei a început deja Festivalul "UnMort" pentru tineretul nevaccinat. Pe scena principală de la ATI-ul spitalului deja performează pe ventilatoare tineri fără comorbidități, dar și fără vaccin. Mesajul Managerului Spitalului Victor Babeș pentru cei care refuză să se vaccineze din cauza "efectelor adverse": Suntem pe val, spitalul se umple cu pacienți nevaccinați. Ce e mai advers decât moartea prin sufocare de COVID?

Deci valul 4 a început și va fi jale. Guvernul se face că plouă torențial și se întrece în declarații care mai de care mai elucubrante despre cum cred în vaccinare, dar nu și în "discriminarea" celor nevaccinați. Și dl. președinte Iohannis cântă după aceeași partitură dubioasă. Asta în timp ce restul Europei deja a instituit măsuri clare de limitare a accesului în spații și la activități publice a celor nevaccinați. Legea este de partea protecției celor responsabili și preocupați de sănătatea și bunăstarea comunității. La noi se profilează raiul anti-vaxxerilor. Problema mare e că la toamnă o vom trage toți, indiferent de ce parte a baricadei suntem. O fi fair așa?”, a scris Ana Măiță pe Facebook (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel