INSP, analiza momentului despre varianta britanică. Ce s-a descoperit
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Analiză INSP: Varianta britanică a Covid circulă deja în 62% din județele țării / Foto Pexels
Analiză INSP: Varianta britanică a Covid circulă deja în 62% din județele țării / Foto Pexels
Varianta britanică COVID-19 circulă deja în 62% din județele țării, arată o analiză publicată luni de INSP.

Din data de 22 februarie 2021, rata de confirmare a crescut cu 18%. 

Au fost înregistrate 3 cazuri cu vârsta sub 1 an, pentru 2 dintre copii fiind menționată apartenența la focare de COVID-19. Pentru al treilea caz nu a fost menționată nicio legătură epidemiologică.

Se observă un număr mai mare de cazuri la bărbați de 45-54 de ani, respectiv la femei de 25-34 și 35-44 de ani. „Prin aceasta nu se poate concluziona că varianta B.1.1.7 este mai frecventă la bărbații din grupa de vârstă 45-54 de ani, respectiv la femeile din grupele de vârstă 25-34 și 35-44 de ani, ci doar că acestea sunt datele valabile pentru grupul de cazuri analizat, cazuri care nu provin dintr-un screening sistematic”, transmite INSP.

În urma anchetelor epidemiologice realizate, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București (DSP) nu au menționat nicio legătură epidemiologică identificată pentru 238 de cazuri (62% ).

Călătoria în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost menționată pentru numai 5 cazuri (1,3%). Pentru 3 cazuri a fost menționat istoric de călătorie în alte țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel