INSOMNIE. Remedii. Noapte bună cu „somnifere” din plante
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Insomnia afectează până la 30% din populația generală, iar multe persoane suferă consecințe serioase: oboseală cronică, scăderea capacității de efort și de concentrare, irascibilitate, somnolență diurnă. 

Insomnia trebuie identificată și tratată corect încă din primele stadii. Însă tratamentele, fie ele clasice sau naturiste, nu trebuie administrate aleatoriu, ci la recomandarea unui medic. 

Mare atenție trebuie avută la asocierea dintre un medicament alopat și un preparat din plante cu aceeași acțiune, efectele hipnotice și sedative se cumulează. 

Există numeroase plante cu acțiune calmantă-sedativă: valeriana, teiul, lavanda, hameiul. Acestea relaxează, înlătură tensiunile nervoase, ajută la inducerea și menținerea unui somn odihnitor. 

5 plante care induc somnul

Valeriana. Are acțiune anxiolitică, sedativă și relaxantă atât asupra sistemului nervos central, cât și asupra musculaturii. Se poate administra sub formă de tinctură, 20-30 de picături de tinctură în puțină apă, seara, cu o oră înainte de culcare. Sau sub formă de pulbere: 1 linguriță rasă, cu puțină apă, cu 20 de minute înainte de culcare. Sau o infuzie călduță din rădăcini de valeriană, băută seara. 

Teiul. Are acțiune sedativă și calmantă. Se pot bea 1-2 căni de infuzie din flori de tei, ultima înainte de culcare. 

Lavanda. Se poate administra și în timpul zilei, deoarece are o acțiune antistres foarte bună, relaxantă și calmantă. Se administrează sub formă de tinctură, infuzie sau capsule cu ulei de lavandă. 

Hameiul. Are acțiune calmantă. Se prepară o infuzie din conuri de hamei, care se bea seara înainte de culcare. 

Passiflora. Se prepară sub formă de infuzie. Este aromată și are proprietăți sedative. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel