INS: Înmatriculările de autoturisme în 2017. Cifre OFICIALE
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
autoturisme-furate-
autoturisme-furate-
Eliminarea timbrului de mediu a dus la o creștere semnificativă a numărului de autoturisme înmatriculate. Deși s-a vorbit despre o triplare a numărului de mașini, lucrurile nu stau chiar așa.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, numărul de înmatriculări a înregistrat o creștere importantă, însă cifra nu este nici pe departe cea vehiculată în ultima perioadă. 

În trimestrul I din 2017 comparativ cu trimestrul similar din anul 2016, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut la toate categoriile, cea mai semnificativă creştere fiind la categoria autoturisme cu 74,4%. Mai precis, dacă în primele luni ale lui 2016 eram înmatriculate aproximativ 80 000 de autoturisme, în 2017, după eliminarea timbrului de mediu, au fost înregistrate 150 000 de noi mașini. 

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost înregistrată creṣtere cu 17,9% la categoria autocamioane ṣi scăderi la categoriile remorci şi semiremorci ṣi autotractoare cu 17,2%, respectiv cu 8,7%. Faţă de trimestrul IV 2016, în trimestrul I 2017 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 47,6%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor cu 7,4%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel