România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 16 oct, 14:26
Inovația, soluția sistemului sanitar din România. Dan Zaharescu, ARPIM: O gândire pragmatică pe termen mediu și lung
Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM, a vorbit despre mai multe proiecte importante care vin să îmbunătățească situația din sistemul sanitar din România, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"ARPIM își dorește colaborarea cu toți factorii implicați în sistem deoarece este evident că nu vom putea îmbunătăți situația actuală a accesului la inovație fără o gândire pragmatică pe termen mediu și lung. Ne gândim la crearea unui Consiliu Strategic sub egida Ministerului Sănătății cu participarea miniștrilor de resort din domenii care se interconectează atunci când vorbim despre inovație, și vorbim despre Ministerul Sănătății, Ministerul Economiei și Finanțelor, de Educație, entități care pot să colaboreze și să creeze grupuri de lucru care să facă un plan de țară, iar acest plan de țară să faciliteze implementarea de planuri strategice de acțiune pe câteva axe esențiale.

De asemenea, ne gândim la elaborarea planului național de cancer și de bucurăm să auzim despre preocupările care există la nivelul CNAS în acest sens, și la nivelul Ministerului Sănătății. Vrem să contribuim cu toate resursele pentru elaborarea strategiei naționale de IL, în condițiile în care acesta reprezintă un vehicul care poate accelera accesul pacienților la anumite investigații în contextul acestor condiții pandemice.", a declarat Dan Zaharescu, în cadrul dezbaterii "Inovația medicală: acces, impact, schimbări", organizată de DC MEDIA GROUP.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro