Înot: Campioana olimpică şi mondială Ruta Meilutyte se retrage la 22 de ani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Înotătoarea lituaniană Ruta Meilutyte, care a recunoscut anul trecut că este depresivă, şi-a anunţat miercuri retragerea sportivă, la doar 22 de ani, punând capăt unei carierei în care a fost campioană olimpică şi mondială la bras, informează AFP, potrivit AGERPRES.

'Sunt pregătită să încep un nou capitol în viaţa mea. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcursul acestei călătorii', a precizat Meilutyte într-un comunicat. Ea a precizat că doreşte să-şi reia studiile şi 'să trăiască lucruri simple, să crească, să se cunoască mai bine pe ea şi să cunoască mai bine lumea'.

Când avea doar 15 ani, Ruta Meilutyte a cucerit medalia de aur în proba de 100 m bras la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, iar un an mai târziu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Mondiale de la Barcelona. Însă, anul trecut, campioana din Kaunas a admis că suferă de depresie. Ea nu a mai apărut în competiţii de la Mondialele 2018 care au avut loc în luna decembrie, în China, unde nu a reuşit să se califice în nicio finală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel