Inițiativă pentru digitalizarea educației în Harghita
Autor: Georgiana Dediş | Publicat pe: 06 ian 2023, 08:30
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Un grup din cadrul Consiliului Judeţean Harghita a făcut un apel către instituţiile de învăţământ pentru a valorifica oportunităţile de finanţare prin PNRR.

Instituțiile de învățământ din județul Harghita, administrațiile locale, inspectoratul școlar sunt îndemnate să realizeze un parteneriat pentru a valorifica oportunitățile de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru îmbunătățirea digitalizării în școli. Apelul e făcut de un grup de lucru al Consiliului Județean Harghita, grup destinat dezvoltării și îmbunătățirii învățământului județean din județ, potrivit unui comunicat al CJ, citat de Agerpres.

Apelul e făcut în contextul în care a fost elaborat un "Plan de acţiune privind educaţia digitală – DigiEdu2030".

"Din iniţiativa CJ, a fost constituit, în anul 2020, Grupul de lucru pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea învăţământului digital în judeţul Harghita, format din reprezentanţi ai instituţiilor publice din domeniul educaţiei şi din specialişti externi. Scopul grupului "este de a identifica şi valorifica resurselor financiare în vederea creşterii gradului de digitalizare a unităţilor de învăţământ, pornind de la mediul preşcolar, prin dotarea cu echipament, profesionalizarea cadrelor didactice şi creşterea accesului la internet, asigurând egalitatea de şanse şi incluziunea socială a elevilor".

În acest context, a fost elaborat planul în baza căruia grupul de lucru a făcut apel la parteneriatul dintre instituțiile relevante, pentru valorificarea oportunităţilor de finanţare prin PNRR. 

Oportunătăţile sunt în mâinile autorităţilor locale

Borboly Csaba, președintele CJ Harghita, citat în comunicat: "Valorificarea oportunităţilor de finanţare stă în mâinile noastre. Împreună putem să accesăm resursele financiare oferite prin PNRR prin care să contribuim la digitalizarea eficientă a instituţiilor de învăţământ din judeţ. De aceea este esenţială implicarea tuturor factorilor  de decizie de la nivel local, şi noi, echipa de la consiliul judeţean, le propunem un parteneriat în acest sens. Planul de acţiune a fost elaborat şi un parteneriat este calea cea mai sigură pentru atingerea obiectivului comun: accesul la educaţie al tinerilor şi incluziunea lor socială. Tinerii mai bine pregătiţi şi cu competenţe digitale dezvoltate sunt fundamentul unei comunităţi competitive”‘,  a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, citat în comunicatul de presă". 

În comunicat se menționează că, în cadrul PNRR, a fost lansat apelul de proiecte pentru "Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe", scrie Edupedu.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?