Inițiativă franco-germană. Macron se întâlnește cu Merkel pentru a gestiona criza europeană
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Președintele Franței, Emmanuel Macron, va participa la o conferință video cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a transmis biroul de presă al francezului.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va participa la o conferință video cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a transmis biroul de presă al francezului, conform The Guardian.

Comunicatul președinției franceze a adăugat că cei doi lideri vor prezenta o nouă inițiativă franco-germană la finalul întâlnirii online, în jurul orei 18:00.

Chiar dacă nu există încă detalii oficiale despre inițiativă, o sursă apropiată de Macron a vorbit pentru Reuters, explicând vă subiectele abordate vor fi sănătatea publică, recuperarea economică, tranziția ecologică și digitală, dar și suveranitatea industrială.

Dificultăți în Uniune

Franța și Germania nu au reușit să facă front comun în criza provocată de coronavirus. Hexagonul a condus presiunile făcute de țările sud-europene de a convinge țările conservative din punct de vedere fiscal precum Germania pentru a impune o datorie europeană comună pentru a ușura impactul economic al crizei.

Cele două țări, principalele motoare ale integrării din Uniunea Europeană, au gestionat diferit epidemiile de pe teritoriile lor, ținând cont că Franța are de trei ori mai multe decese provocate de Covid-19 decât Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel