Ingredientul secret pentru SARMALE ca să iasă nu dor delicioase, ci și pufoase
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ingredientul secret pentru SARMALE ca să iasă nu dor delicioase, ci și pufoase / Foto: Pixabay
Ingredientul secret pentru SARMALE ca să iasă nu dor delicioase, ci și pufoase / Foto: Pixabay
Află în articol care este ingredientul secret pentru sarmale folosit de gospodinele din Moldova.

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. În diferite zone ale țării, sărmăluțele se prepară diferit, iar gospodinele își au propriile secrete din bucătărie pentru a face cel mai bun preparat. Sarmalele moldovenești sunt mai mici decât cele din Ardeal și Banat. Acestea se prepară dintr-un amestec de carne de porc și de vită, au mărar, pătrunjel și chiar și pastă de roșii în compoziție, scrie Impact.ro. În plus, o altă diferență este aceea că orezul și ceapa se pun crude, nu se călesc călite înainte.

Sarmalele se modelează în celebrele forme cilindrice și foarte mici. Avantajul este că pot fi mâncate întregi, câte una. Nu mai trebuie să le tăiați în farfurie pentru a le putea mânca. Așa nici nu se mai împrăștie compoziție. Singurul incovenient în cazul în care nu aveți răbdare, este că se fac mai greu, fiind mult mai migălos să le faci așa micuțe.

Ingredientul secret pentru sarmale

Ingredientul secret al gospodinelor din Moldova este mălaiul. Dacă puneți în compoziția de sarmale și o lingură de mălai,  acestea vor ieși nu doar delicioase, ci și pufoase. Pentru a face celebrele sarmale moldovenești veți avea nevoie de două ore doar pentru pregătirea compoziției și înfășurarea lor în varză și aproape cinci ore de gătire. Fierberea lor pe grabă, le strică gustul, așa că este mai bine dală le pui la foc încet sau la cuptor, în oale de lut.

Rețetă sarmale moldovenești

Pentru opt-zece porții de sarmale moldovenești, veți avea nevoie de: 500 grame carne tocată amestec porc-vită: 50% – 50%o ceapă medie tocată fin, 50 grame orez crud, 200 grame roșii în conservă (sau în bulion), zdrobite cu furculiță o mână bună de mărar și pătrunjel verde (tocate fin), o linguriță rasă de sare, o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat, un kilogram și jumătate de varză murată, două linguri de untură pentru uns forma (sau trei linguri de ulei), 200 grame roșii în conservă (sau în bulion) o cutie mică de pastă concentrată de roșii, ramuri de cimbru uscat, 200 grame afumătură (kaiser, costiță, bacon), opțional - lo cană de borș pentru acrit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel