Ingredientul pe care trebuie să îl pui neapărat în cafea pentru a-ți îmbunătăți sănătatea cardiacă
Indiferent dacă preferați ceașca neagră, cu puțin lapte, îndulcită sau cu gheață, nu există lipsă de modalități de a vă bucura de băutura de dimineață. Dar v-ați oprit vreodată să vă gândiți cum obiceiul vostru de cafea afectează inima?
Având în vedere că bolile de inimă sunt principala cauză de deces în SUA, este cu siguranță ceva de luat în considerare - mai ales pentru că obiceiurile de dimineață contribuie la stabilirea tonului pentru restul zilei. Aici, medicii împărtășesc ceea ce trebuie să știți despre cafea și sănătatea inimii, inclusiv ingredientul care poate face ceașca voastră de cafea mai bună pentru inimă, realtează Yahoo News.
Este Cafeaua Bună pentru Inimă?
Înainte de a intra în ce să adăugați (și ce să evitați să adăugați) în ceașca voastră de cafea, să începem cu lucrurile de bază: Cum afectează cafeaua însăși inima? Dr. Samuel Mathis, MD, profesor asistent de medicină de familie la Universitatea de Medicină din Texas, spune că există dovezi științifice care arată că băutul de cafea este un obicei sănătos pentru inimă.
„Unele studii au constatat că băutorii de cafea au mai puține evenimente cardiovasculare în comparație cu cei care nu beau cafea. Consumul regulat de cafea reduce riscul de hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă și ritm cardiac anormal”, explică el, adăugând că acest lucru se întâmplă prin afectarea reabsorbției de sodiu în rinichi, inhibarea răspunsurilor inflamatorii și afectarea modului în care ficatul nostru metabolizează anumite substanțe.
Dr. Laxmi Mehta, cardiolog, profesor clinic de medicină internă la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio și expert voluntar în cadrul inițiativei Go Red for Women a Asociației Americane a Inimii, adaugă că consumul regulat de cafea este asociat cu un risc mai mic de diabet zaharat de tip 2, boala Parkinson și poate stimula metabolismul. „Cafeaua este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor”, explică ea.
Desigur, dr. Mathis spune că este important să nu beți prea multă cafea; exagerarea poate avea efecte negative asupra sănătății. Administrația pentru Alimente și Medicamente recomandă să beți nu mai mult de patru sau cinci cești de cafea pe zi - și mai puțin dacă sunteți foarte sensibili la cofeină.
Cum să faceți cafeaua chiar mai bună pentru inimă
Vreți să faceți cafeaua chiar mai sănătoasă pentru inimă? Ambii medici recomandă adăugarea scorțișoarei. „Unele studii indică faptul că [scorțișoara] poate reduce nivelurile de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 și poate reduce, de asemenea, nivelurile ridicate de colesterol și trigliceride”, spune dr. Mehta despre de ce scorțișoara este un asemenea aditiv excelent pentru cafea.
Dr. Mathis este de acord, spunând: „Scorțișoara stimulează sistemul nostru imunitar, reduce riscul de cancer și adaugă un efect protector inimii și creierului nostru.”
Adăugarea scorțișoarei în cafeaua voastră este și o modalitate fără zahăr de a o îndulci, ceea ce este în mod deosebit benefic deoarece ambii medici spun că zahărul, precum și îndulcitorii artificiali precum Splenda pot afecta negativ sănătatea inimii. „Zahărul și îndulcitorii artificiali sunt printre cele mai nesănătoase lucruri de adăugat în cafea. Mulți îndulcitori artificiali conțin substanțe care nu sunt sănătoase pentru corpul nostru și, prin urmare, nu sunt sănătoase pentru inimă. Acești îndulcitori creează inflamație în corp”, explică dr. Mathis. El adaugă că alte aditivi nesănătoși pentru cafea includ creme îndulcite, unt și uleiuri, toate promovează creșterea în greutate și inflamația.
Nu vă place scorțișoara? Dr. Mathis spune că praful de cacao nesărată este un alt ingredient sănătos de adăugat la cafea deoarece este legată de susținerea tensiunii arteriale și a colesterolului. Cacaua are mai multe nutrienți importanți, inclusiv zinc, fier și magneziu.
După cum puteți vedea, nu numai că băutura de cafea este bună pentru inimă, dar puteți adăuga și mai multă aromă și beneficii suplimentare pentru sănătatea inimii în același timp. Cheia este să rămâneți la plante bogate în antioxidanți (cum ar fi scorțișoara sau cacaua) și să evitați aditivii cu zahăr sau ingrediente artificiale. Având acest lucru în vedere, vă puteți odihni asigurați că, cu fiecare înghițitură delicioasă pe care o luați, vă ajutați corpul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News