Îngrășământul care transformă planta păianjen într-un copac luxuriant. Îl găsești în trusa de prim ajutor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îngrășământul care transformă planta păianjen într-un copac luxuriant. Sursa foto: freepik.com
Îngrășământul care transformă planta păianjen într-un copac luxuriant. Sursa foto: freepik.com
Chlorophytum ( Voalul miresei, Crinul verde, Planta păianjen) crește rapid și purifică perfect aerul, așa că este recomandat să ții planta în dormitor sau în bucătărie.

Pentru ca planta să se dezvolte mai repede, trebuie să fie udată din abundență și hrănită periodic.

Un îngrășământ ieftin, dar eficient pentru chlorophytum se găsește în trusă de prim ajutor. Prin urmare, nu este necesar să cumperi medicamente specializate, deoarece există un analog.

Când vine vorba despre un produs farmaceutic, mulți oameni se gândesc la acidul ascorbic. Acesta este un pansament eficient pentru plantele de interior.

Niciun îngrășământ nu poate înlocui permanganatul de potasiu: cum să uzi plantele de interior cu acest lichid

Dar, în acest caz, trebuie să utilizezi acid succinic (cunoscut ca spirit de chihlimbar). Fertilizarea plantei cu un îngrășământ care conține acid succinic stimulează dezvoltarea ei de la rădăcini până la vârfurile frunzelor.

Planta își va reveni după aplicarea îngrășământului, iar primăvara sau vara te va încânta cu o înflorire spectaculoasă.

Pentru a pregăti îngrășământul de top, trebuie să amesteci acidul succinic cu apă și să uzi planta o dată pe săptămână timp de o lună. Tratamentul poate fi repetat după șase luni.

 

Alimentele din bucătărie, excelente pentru plantele de interior

 

Nu toată lumea cumpără din magazine îngrășăminte pentru plantele de apartament. Majoritatea gospodinelor au mai multă încredere în remediile populare. Astfel de metode au demonstrat că sunt foarte eficiente. 

Zahărul joacă un rol important în îmbunătățirea sănătății florilor. Se crede că malțul ajută planta să absoarbă mai bine alți nutrienți din sol. De asemenea, floarea primește o cantitate excelentă de energie pentru a crește și a se dezvolta rapid. Dizolvă o cantitate mică de zahăr în apa cu care uzi plantele. Zahărul poate fi folosit o dată la șapte zile.

Coaja de ou este un excelent pansament universal, care oferă florilor necesarul de nutrienți pentru o lungă perioadă de timp. În plus, coaja de ouă se folosește și pentru neutralizarea acidității solului. Coaja trebuie zdrobită și pusă în ghivecele cu flori.

Banane. Coaja acestui fruct delicios este un depozit de minerale și vitamine. Usucă coaja bananelor în cuptor, apoi mărunțește-o. Pulberea obținută din cojile de banană poate fi adăugată  la plante ca îngrășământ universal.

Îngrășământ natural, preparat acasă: plantele vor crește rapid și nu veți cheltui niciun leu

De asemenea, nu uita că trebuie să ții cont de cele trei elemente care mențin în viață o plantă: lumina, apa și solul.

O plantă are nevoie de spațiu pentru a crește, dar și de lumină. Prin urmare, este important să verifici dacă zona în care stă planta este prea însorită sau prea întunecată. Dacă este necesar, transferă planta într-un sol care îi oferă condiții mai bune de creștere.

Prea puțină sau prea multă apă poate provoca daune și poate încetini dezvoltarea corectă a plantei. Verifică umiditatea solului înainte de fiecare udare și folosește îngrășămintele naturale precum zaharul, coaja de ouă și cojile de banane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel