Înghețată de casă. Top 3 rețete gustoase și răcoritoare
Înghețata este desertul preferat al multora în perioadele toride ale verii. Este delicioasă, răcoritoare și se prepară ușor. Astăzi, îți propunem trei rețete.
1. Înghețată cu frișcă
Ingrediente
- 3 ouă
- 70 g de zahăr (sau mai puțin)
- 300 ml de frișcă de 30%
- 1 priză de sare
Cum se prepară
Separați albușurile de gălbenușuri. Într-un vas separat bateți albușurile cu sare. Bateți separat gălbenușurile cu zahăr. Bateți separat și frișca. Amestecați frișca cu gălbenușurile, apoi adăugați atent albușurile, scrie bucatarul.eu. La dorință puteți adăuga și alte adaosuri. Dați amestecul obținut la congelator pentru 5-6 ore. În acest timp amestecați înghețata de 2-3 ori, ca să nu se formeze bucățele de gheață.
Vezi și: Top 3 salate care te ajută să slăbești. Cum se prepară
2. Înghețată de vanilie
Ingrediente
- 1 l de frișcă de 32-35 %
- 40 g de zahăr
- 1 linguriță de zahăr vanilat
- 1 cutie de lapte condensat
- 1 lingură de gelatină
Cum se prepară
Înmuiați gelatina într-o cantitate mică de apă și lăsați-o să se umfle. Amestecați celelalte ingrediente și bateți-le timp de aproximativ 2 minute. Dizolvați gelatina, fără s-o aduceți la fierbere, apoi turnați-o într-un flux subțire în amestec.
Continuați să bateți amestecul timp de un minut (în acest timp amestecul își va dubla volumul). Este foarte important să nu bateți frișca mult timp, în caz contrar veți obține înghețată grasă. Dați la congelator. Înghețata de casă moale, catifelată și cremoasă va fi gata după 5-6 ore.
Vezi și: Prăjitură fără coacere pentru zilele toride. Două rețete simple de Cheesecake
3. Înghețată de ciocolată
Ingrediente
- 100 g de ciocolată neagră
- 3 linguri de zahăr
- 1/2 pahar de lapte
- 300 ml de frișcă de 33-35 %
Cum se prepară
Încălziți laptele cu zahăr, adăugați ciocolata ruptă și amestecați până se va dizolva complet. Lăsați amestecul să se răcească. Bateți frișca rece și amestecați-o cu masa de ciocolată. Dați compoziția la congelator pentru câteva ore. Puteți amesteca înghețata după 2-3 ore, ca să nu se formeze ace de gheață. Veți obține o înghețată de ciocolată moale.
Vezi și: Prăjitură de război. Cel mai ieftin desert: Rețeta economică și simplă
Prăjitura Boema. Desertul special din vremea comunismului. Cum se prepară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News