Urmărește emisiunea live
Înghețata cu lapte și afine care CALMEAZĂ tusea! Ing. Isabela Anghel dezvăluie ingredientul care face minunea
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
A apărut înghețata care calmează tusea. 

Ing. Isabela Anghel a vorbit, în cadrul emisiunii ”La Sud prin Sud Est”, transmisă de DCNews și de Lider FM, despre înghețata care calmează tusea. ”Este vorba despre o înghețată din lapte, cu pudră de afine, care are un ulei esențial de trandafir, care, printre proprietățile sale, are și acest efect de calmare a tusei. Calmare în general, de fapt. Este și antimicrobian. Este parte a proiectului meu de disertație. Ne vom prezenta cu el și la o sesiune științifică, dar și la un concurs gastronomic.” a spus inginer Isabela Anghel, masterand în nutriție, în cadrul emisiunii de astăzi. 

Astăzi, 5 mai 2022, în cadrul emisiunii ”La Sud prin Sud Est”, transmisă de DCNews și de Lider FM, au fost prezenți prof. Cristian Dima și ing. Isabela Anghel. 

La Galați, au fost inventate înghețata cu efect de calmare a tusei și o băutură pe bază de ceai negru sau verde cu ”potențiale proprietăți anticancerigene‟. În spatele acestor două inovații alimentare stau ing. Isabela Anghel și Mihail Balaban, doi masteranzi de la specializarea Nutriție a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” Galați. Înghețata cu efect de calmare a tusei face parte din proiectul de disertație al studentei Isabela Anghel, aflat sub coordonarea prof. dr. ing. Petru Alexe și conf. dr. ing. Cristian Dima. Ceaiul natural fermentat tip Kombucha a fost obținut de Isabela Anghel și Mihail Balaban, proiectul lor fiind coordonat de lector dr. ing. Iulia Bleoancă. Cele două produse sunt în curs de brevetare și urmează să fie scoase pe piață.

”Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu şi piardă caracteristicile şi să poate fi regăsit integral în îngheţată. Aroma se va elibera treptat şi va lăsă un post gust foarte plăcut, care va dura câteva ore poate după consum. Gustul vine mai mult din baza de lapte şi din afine, dar datorită acestei arome de trandafir are proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv de calmare a tusei.” spunea Isabela Anghel când s-a aflat despre acest proiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel