Infrastructură, contracte uriaşe pentru România. Ce au semnat Stănescu şi ministrul Nica
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Marius Nica
Marius Nica
Nu mai puţin de 19 contracte, cu o valoare totală de circa 197 milioane lei, ce vizează lucrări de modernizare şi reabilitare a infrastructurii din judeţul Neamţ au fost semnate, joi, de vicepremierul Paul Stănescu şi ministrul Marius Nica.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP), proiectele semnate prin PNDL au o valoare totală de 196,8 milioane de lei şi vizează consolidarea şi modernizarea a 70 de kilometri de drumuri judeţene şi a opt poduri din localităţile Vînători Neamţ, Secu, Mănăstirea Sihăstria, Răuceşti, Bicaz, Păstrăveni şi Grumăzeşti.

Până în prezent, în judeţul Neamţ au mai fost semnate alte zece contracte de finanţare prin PNDL în valoare totală de 38,7 milioane de lei, pentru modernizarea a 50 de kilometri de drumuri judeţene.

"PNDL are o importantă componentă de modernizare şi contribuie la dezvoltarea durabilă a ţării, alături de programele finanţate din fonduri europene, la concretizarea pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate din mediul rural - 10 S (zece servicii) din domeniile: sănătate, educaţie, apă - canalizare, energie termică şi electrică, transport, salubrizare, cultură, culte, sport şi locuire", a spus Paul Stănescu, conform comunicatului.

Proiectul finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014- 2020, are o valoare totală de aproximativ 32 de milioane de euro (din care 28,97 de milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile) şi are ca scop reabilitarea şi modernizarea Axei rutiere strategice 3 între Piatra Neamţ şi limita judeţului Bacău. Beneficiarul proiectului este parteneriatul dintre judeţul Neamţ, municipiul Piatra Neamţ şi comunele Dumbrava Roşie, Făurei, Horia, Trifeşti, Săvineşti, Icuseşti, Dochia, Secuieni, Ion Creangă şi Mărgineni.

'Proiectul semnat astăzi va îmbunătăţi viaţa a peste 165.000 de oameni, care vor avea acces la drumuri moderne şi sigure. În partea de Nord-Est a ţării sunt mai multe proiecte de reabilitare rutieră care au primit finanţare şi ne concentrăm pe refacerea sau construirea infrastructurii, pentru a ajuta zona Moldovei să crească economic, prin dezvoltarea turismului şi afacerilor, care au nevoie de această infrastructură', a afirmat ministrul Marius Nica. După finalizarea lucrărilor de investiţii, care se vor desfăşura pe parcursul a 68 de luni, vor fi reconstruiţi şi modernizaţi peste 60 de kilometri de drumuri judeţene care asigură accesul la coridoarele TEN-T.

[citeste si]

Proiectul vizează îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii din spaţiul rural, asigurarea siguranţei şi fluenţei traficului existent şi prognozat, în conformitate cu prevederile legale şi cu reglementările tehnice specifice în vigoare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel