Infracţiunile cu violenţă, creştere ALARMANTĂ. Comisarul Untaru, avertisment înainte de sărbători. "Societatea să fie pregătită"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Comisarul şef (r) Mihai Untaru, celebru detectiv criminalist, a tras un semnal de alarmă cu privire la nivelul infracţionalităţii în România în perioada următoare şi le cere oamenilor să fie mult mai atenţi şi mai pregătiţi. 

După cazul tulburător de la Giurgiu, unde o femeie a fost ucisă şi apoi arsă într-o valiză, dar şi după cazul de la Săcele, unde o femeie a fost găsită moartă într-o scară de bloc, cu urme de violenţă, cms. Mihai Untaru avertizează asupra creşterii numărului de infracţiuni cu violenţă. 

"Ceea ce este îngrijorător este că a crescut nivelul de violenţă foarte mult, cu 30 la sută. Buletinele informative ale poliţiei sunt pline în fiecare dimineaţă. Întotdeauna, când se închide robinetul zonei negre pentru producerea banilor, droguri, prostituţie, tot ce înseamnă producţie de subsol, încep lucrurile de forma asta, se acutizează infracţiunile cu violenţă. Pentru că au nevoie de bani! Noţiunea cu 'lasă-mă şi pe mine să muncesc' e valabilă pentru oameni cinstiţi. 

La ora actuală, din 10 oameni pe stradă la prânz, doar doi sunt motivaţi şi oneşti. Seara găseşti mai mulţi, că ies oamenii de la lucru. Ăsta este adevărul.", a declarat Mihai Untaru pentru DC NEWS. 

Avertisment de sărbători, în ciuda unui lockdown

"Faptul că o să se limiteze foarte mult procedurile de sărbători, deschiderile festive, vor duce la un număr mic de oameni pe stradă, ceea ce înseamnă că hoţii de buzunare nu mai au de lucru, prostituatele la fel. Şi atunci încep infracţiunile cu violenţă, tâlhăriile cu intrarea prin efracţie, înşelăciuni. Internetul funcţionează ca o plajă nouă pentru ei şi îi va deştepta, vor încerca toate metodele să facă rost de bani. Va fi o perioadă în care societatea trebuie să fie pregătită pentru astfel de evenimente. În perioadele de lockdown, infracţiunile cresc. Şi în primăvară, nivelul infracţional a crescut fantastic de mult.", a mai spus comisarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel