Informație falsă despre A3. Replica CNAIR: Cine întârzie proiectele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
CNAIR face apel la Asociația Pro Infrastructură să se documenteze înainte să arunce informații în spațiul public. 

Reacția CNAIR vine după ce marți Asociația Pro Infrastructură a scris, pe Facebook, că a expirat din luna aprilie autorizaţia de construire pentru porţiunea de 4,5 km a Autostrăzii 3 dintre Aeroportul Transilvania (Ungheni) și sud-vestul orașului Târgu Mureș (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro). 

CNAIR precizează că Ministerul Transporturilor a prelungit valabilitatea autorizației până în 27 aprilie 2020, proiectul aflându-se în litigiu. După decizia instanței, va fi obținută o nouă autorizație, expirarea autorizației neafectând proiectul în sine. 

Pentru DCNews, Alin Șerbănescu, purtător cuvânt CNAIR, a declarat că ”Încă așteptăm decizia motivată a instanței la contestațiile privind câștigătorul licitației. Doar după aia putem să începem procedurile de semnare a contractului de execuție a lucrărilor. Deci în fază actuală, prezența sau absența autorizației de construcție, nu are nicio relevanță. Este doar o temă aruncată pe piață pentru a întreține o dezbatere fără fond. Autorizația de construcție va fi obținută în timp util pentru a permite începerea lucrărilor, după semnarea contractului. Discuția principală ar trebui să se axeze însă pe contestațiile pe care le fac firmele pentru a se poziționa în piață și care întârzie derularea unor proiecte.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel