Există risc de îmbolăvire cu virusul West Nile? Iată ce spun medicii
Medicul Sorin Rugină a spus dacă ne putem infecta cu virusul West Nile.
Medicul Sorin Rugină care a tratat pacienții de holeră în `80 liniștește românii cu privire la apariția virusului West Nile în urma inundaţiilor provocate de ruperea barajului Nova Kahovka.
„Trebuie să fim îngrijorați în permanență de starea de sănătate globală. Este sezonul în care sunt ploi, iar țânțarii se înmulțesc. Țânțarul este cel care transmite virusul West Nile. Este posibil să apară în perioada următoare și astfel de îmbolnăviri, dar nu are legătură cu inundațiile din Crimeea și nici cu holera sau salmonella. Deocamdată sunt niște pericole ipotetice.
Cred că sunt lucruri mai importante de care ar trebui să ne îngrijorăm. Dacă discutăm despre inundațiile din Crimeea, ele ar putea avea doar un impact ipotetic asupra plajei Mării Negre.
Sunt niște condiții necesare de întrunit pentru ca holera sau salmonella să ajungă în apele noastre. Nu trebuie să ne îngrijorăm.
În fiecare an se fac astfel de alerte, inclusiv cu West Nile. Este sezonul în care natura funcționează, circulă țânțarii”, a spus medicul Sorin Rugină la Realitatea Plus.
VEZI ȘI: Poți să te îmbolnăvești de holeră dacă mergi la mare? Alexandru Rafila: Este o exagerare care trebuie să înceteze. Nu există niciun pericol
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că nu ne îmbolnăvim de holeră în cazul în care mergem la Marea Neagră și îi sfătuieşte pe toţi românii să meargă pe litoralul românesc.
Alexandru Rafila a spus că nu există niciun pericol de holeră pe litoralul românesc şi îi sfătuieşte pe toţi românii să meargă la mare.
„Nu există niciun pericol şi eu sfătuiesc toţi românii să meargă la mare, nu e niciun fel de pericol din acest punct de vedere. Aş vrea să vă spun câteva opinii care nu sunt legate neapărat de calitatea mea de ministru, ci mai degrabă de cea de microbiolog.
Vibrionul holeric produce îmbolnăviri atunci când este înghiţit în cantitate mare din ape care sunt poluate, dar nu se referă la apa de mare. În general, nu bem apă de mare.
Discutăm de cetăţenii ucraineni care ar putea să fie forţaţi să bea apă contaminată. Nici acolo măcar nu există această problemă, pentru că în urma acestor inundaţii, ei au fost aprovizionaţi cu apă, care este sigură din punct de vedere microbiologic aşa că această poveste a pericolului holerei care afectează litoralul românesc mie mi se pare, dincolo de faptul că este neadevărată, este deplasată”, a afirmat Alexandru Rafila.
Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/poti-sa-te-imbolnavesti-de-holera-daca-mergi-la-mare-alexandru-rafila-este-o-exagerare-care-trebuie-sa-inceteze-nu-exista-niciun-pericol_919969.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News