Inexplicabil: Nu este șofer, dar a primit puncte de penalizare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Situație incredibilă în Buzău. O tânără care a dorit să se plimbe cu rolele a primit de la un polițist zelos amendă și 2 puncte de penalizare, deși persoana sancționată nu are permis de conducere.

Tânăra, în vârstă de 19 ani, a primit o amendă în valoare de 140 de lei și 2 puncte de penalizare, pentru că se plimba cu rolele pe carosabil.

Adolescenta a ieșit să facă o plimbare pe role, însă din cauza unei mașini parcate care blocase trotuarul, a decis să o ocolească pe carosabil. Numai că, în acel moment, un polițist de la Circulație a văzut ce s-a întâmplat și a tras-o pe dreapta pe tânăra care nu a respectat regulile de circulație.

"Mi-a cerut buletinul şi mi-a zis că nu trebuie să merg cu rolele pe stradă. (...) Nu mi-a spun, nici că îmi dă amenda, nici că îmi dă nimic (...) Şi puncte de penalizare pe care nu le-am înţeles, eu neavând carnet", a declarat tânăra, citează România TV.

Mama adolescentei, indignată de sancțiunile primite de fiica sa, a mers la poliție pentru lămuriri: "Am mers în audienţă la domnul comandat adjunct Crucianu, i-am explicat şi dumnealui situaţia. Ne-a spus şi dumnealui că, într-adevăr a comis o infracţiune că a mers cu rolele pe carosabil (...)”, a explicat mama fetei, care a dorit să afle și care este motivația punctelor de penalizare.

”Dar de ce 2 puncte de penalizare? Ea nu are permis de conducere", a întrebat mama adolescentei, moment în care i s-a explicat că polițistul este obișnuit să amendeze șoferii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisar şef Florina Crucianu,  "Menţiunea respectivă este considerată o eroare materială ce nu atrage în totalitate nulitatea actului constatator".

Cazul de la Buzău nu pare a fi închis, deoarece părinţii fetei spun că vor depune o plângere împotriva poliţistului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel