Data actualizării:
Data publicării:

Individul care a încercat să-l asasineze pe Reagan, declarații după ce Trump a fost împușcat

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
John Hinckley, bărbatul care l-a împușcat și rănit pe președintele Ronald Reagan în 1981, a făcut o declarație publică după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump de sâmbătă.

Într-un tweet postat în urmă cu o oră, Hinckley, care a fost eliberat în 2022 după ce a petrecut 41 de ani sub măsura supravegherii federale, a scris pe X (Twitter):

„Violența nu este soluția. Dați o șansă păcii”.

1. -imagine fara descriere- (reagan_74321300.jpg)

Cine este John Hinckley

John Hinckley a devenit cunoscut în întreaga lume după ce, în 1981, a încercat să-l asasineze pe președintele de atunci, Ronald Reagan, în Washington, D.C. Incidentul a dus la rănirea gravă a președintelui Reagan și a altor trei persoane. Hinckley a fost declarat nevinovat din motive de tulburări psihice și a petrecut mai multe decenii într-un spital de psihiatrie, înainte de a fi eliberat sub supraveghere strictă.

Folosind un revolver, Hinckley i-a rănit pe Reagan, pe ofițerul de poliție Thomas Delahanty, pe agentul Serviciului Secret Tim McCarthy și pe secretarul de presă al Casei Albe, James Brady. Brady a rămas invalid și a murit 33 de ani mai târziu din cauza rănilor sale.

John Hinckley a fost declarat nevinovat din motive tulburare psihică și a rămas sub îngrijire psihiatrică instituțională timp de peste trei decenii. Revolta publică față de verdict a determinat legislativele statale și Congresul să ia măsuri cu privire la strictețele motivelor pentru care s-ar putea invoca circumstanța nebuniei.

În 2016, un judecător federal a hotărât că Hinckley poate fi eliberat din îngrijirea psihiatrică, deoarece nu mai era considerat o amenințare pentru sine sau pentru alții, însă această decizie a venit cu multe condiții. După 2020, s-a emis o hotărâre potrivit căreia Hinckley și-ar putea expune public operele de artă, scrierile și muzica sub propriul nume, mai degrabă decât anonim, cum făcuse anterior.

De atunci, acesta are un canal de Youtube. Toate restricțiile au fost ridicate în iunie 2022.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel