Indiene cu frișcă și ciocolată, rețeta. Cum se prepară
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook "Torturi și prăjituri de casă"
Sursa foto: Facebook "Torturi și prăjituri de casă"
Indienele cu frișcă și ciocolată reprezintă desertul perfect după o zi de muncă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 150 g făină
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 15 ml esenţă de vanilie
- 2 linguri ulei
- 1 praf de sare

Pentru cremă:

- 500 ml smântână naturală pentru frişcă
- 50 g zahăr pudră

Pentru sirop:

- 80 g zahăr
- 400 ml apă
- 20 ml esenţă rom

Glazura:

- 100 g ciocolată amăruie
- 6 linguri de lapte

Decor:

- fulgi de ciocolată albă

Cum se prepară

Începem mai întâi cu pregătirea aluatului pentru pandişpan. Mixăm ouăle împreună cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie până ce acestea îşi vor tripla volumul. Uşor, uşor vom încorpora făina şi uleiul cu ajutorul unei spatule, potrivit pofta-buna.com. Omogenizăm foarte bine, iar amestecul obţinut îl vom pune într-un poș.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, pe care am desenat cerculeţe de mărimea pe care o dorim. În momentul în care am pus hârtia în tavă, o întoarcem pe partea cealaltă încât pandişpanul să nu intre în contact cu pixul. Cu ajutorul poşului vom umple cerculeţele cu aluat. După ce am terminat vom băga tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius şi le vom lăsa la copt aproximativ 10 minute.

Caramelizăm zahărul, adăugăm apa şi lăsăm pe foc până se topeşte zahărul. La sfârşit, adăugăm esenţa de rom şi lăsăm să se răcească. Când siropul s-a răcit, începem să însiropăm toate cerculeţele de pandişpan. Jumătate din acestea le punem deoparte, iar pe celelalte le vom glazură cu crema de ciocolată obținută. Lăsăm 30 de minute ca ciocolata să se întărească.

Punem smântâna pentru frişcă în bolul mixerului împreună cu zahărul pudră şi mixăm la viteză mare până când aceasta va fi fermă şi aerată. O punem şi pe ea într-un poș şi începem să umplem indienele. Luăm discurile neglazurate şi pe ele punem frişcă. Deasupra punem cerculeţele glazurate pe care am presărat fulgii de ciocolată albă în momentul în care le-am glazurat.

Le vom băga la frigider pentru cel puţin 2 ore înainte de a fi servite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel