Indicele Dow Jones s-a prăbușit după ce Trump a recunoscut amploarea pandemiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Indicele Dow Jones a scăzut cu 800 de puncte, după ce președintele american Donald Trump a avertizat americanii că urmează două săptămâni „foarte, foarte dureroase".

Indicele Dow Jones a scăzut cu 800 de puncte, după ce președintele american Donald Trump a avertizat americanii că urmează două săptămâni „foarte, foarte dureroase", conform Daily Mail.

„Vreau ca fiecare american să fie pregătit pentru zilele grele care vor urma. Vom avea două săptămâni foarte, foarte dureroase, iar mai apoi sperăm că, așa cum prezic și experții, vom începea să vedem puțină lumină de la capătul tunelului", a declarat Donald Trump.

Consecințe fără precedent

Răspândirea globală extrem de rapidă a noului coronavirus a forțat țări întregi să se închidă, terminând afacerile și crescând nesiguranța implicitului corporativ.

Indicele S&P 500 a pierdut aproximativ 5,6 trilioane de dolari (5600 miliarde), în ceea ce a fost cel mai rău trimestru din istorie. Pe de altă parte, Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere dintr-un singur trimestru din 1987 încoace.

Încă nu am atins apogeul

În timp ce numărul infecțiilor crește în cele mai multe zone ale lumii, „în orice caz, ce este mai rău are să vină, iar unele dintre cele mai mari burse mondiale nu au simțit încă întreaga furie a Covid-19", a spus analistul piețelor de capital, Jeffrey Halley.

Cu toate acestea, bursele au reușit să reducă din pierderi prin intermediul ajutoarelor uriașe primite de la băncile centrale și guvernele lumii.

Președintele Rezervei Federale a statului Cleveland, Loretta Mester, a transmis că rapoartele arată că activitatea economică a Statelor Unite va fi „foarte rea" în prima jumătate a anului 2020, iar șomajul ar putea să crească peste 10%, în efortul de a înceta pandemia Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel