India construiește o autostradă strategică la granița cu China
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
SONY DSC
SONY DSC
India încearcă să țină pasul cu Republica Populară Chineză. Aceștia încearcă să construiască o autostradă strategică în Himalaya.

Șantierul din apropierea cătunului Chilling, regiunea Ladakh, se află la aproximativ 250 de kilometri vest de zona în care trupele indiene și chineze s-au ciocnit  în cea mai gravă confruntare din ultimii 50 de ani. Potrivit informațiilor, când va fi gata, drumul va oferi singurul acces pe tot parcursul anului în zonele înalte din Ladakh, inclusiv în zona de frontieră. Acest lucru va duce într-un fel la aducerea Indiei la egalitate cu China, care are o rețea de drumuri și heliporturi pe partea sa de frontieră.

Cele două țări se află în conflict

Înfruntarea prelungită din regiunea îndepărtată a vestului himalayan a izbucnit într-o ciocnire sângeroasă corp la corp în iunie, în care 20 de soldați indieni au fost uciși, fără ca Beijingul să raporteze vreo victimă. Cele două state asiatice au purtat un război de frontieră în 1962. 

Autostrada Nimmu-Padam-Darcha, lungă de 283 km., este așteptată să fie finalizată în trei ani, au spus oficialii. Acesta evidențiază eforturile Indiei, care s-au dublat după ultimele tensiuni, pentru a dezvolta o infrastructură cheie de drumuri, tuneluri, poduri și aerodromuri, de-a lungul frontierei nemarcate de 3.500 km. cu China, conform AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel